Nikola Richterová Rôzne

Hlavná stanica víta húf ľudí, vlaky zatiaľ prekvapujúco nemeškajú

Nedeľa po sviatkoch je vždy časom, kedy do hlavného mesta prichádza množstvo ľudí z menších miest. Nebolo tomu inak ani dnes, Bratislava tak privítala veľký počet plných vlakov. Hoci boli autobusy hromadnej dopravy smerujúce zo stanice preplnené, extrémny zmätok zatiaľ nenastal.

Ilustračný obrázok k článku Hlavná stanica víta húf ľudí, vlaky zatiaľ prekvapujúco nemeškajú
Foto: Nikola Richterová / Zdroj: Dnes24.sk

Na bratislavskej hlavnej železničnej stanici sa už nachádza omnoho väčší počet ľudí, ako tomu bolo cez sviatky. Miesto tak po pokojnom období opäť vzbudzuje pozornosť a zažíva prvý posviatočný ruch. Táto skutočnosť bola cítiť ihneď po našom príchode. Prichádzajúci húf ľudí vystupujúcich z vlakov tak toto miesto ihneď zaplnil.

Prekvapujúce v tomto prípade boli najmä príchody vlakov. Hoci by sme očakávali, že najmä spoje z východného Slovenska budú o tomto čase prichádzať s obrovskými omeškaniami, nebolo tomu tak. Najdlhšie zdržanie bolo 20 minút, ostatné vlaky prišli načas.

„Je to super, ja som čakala, že to tu bude omnoho horšie. Do Bratislavy som cestovala z Košíc a neboli žiadne problémy, uvidíme však, čo bude večer.“ povedala nám študentka Andrea, ktorá do hlavného mesta pricestovala kvôli skúške.

Mierne problémy s preplnenosťou nastali až v bratislavskej hromadnej doprave. Keď sme sa na stanici nachádzali my, obrovské masy ľudí autobusy nestíhali prevážať. Boli totiž úplne preplnené. Ako nás informovali okoloidúci, ani tento stav však nie je ničím zvláštny. „Takéto niečo nie je vôbec výnimočné, ono to býva mnohokrát horšie.“ dodal Lukáš, ktorý cestuje do Bratislavy pravidelne kvôli vysokej škole.

Situácia na hlavnej stanici sa môže meniť ešte k večerným hodinám. Výhodou tento rok môže byť aj to, že množstvo ľudí sa bude do hlavného mesta premiestňovať až po Troch kráľoch. Tým pádom sa húf ľudí rozdelil na dve polovice.

Situácia na hlavnej stanici v nedeľu po sviatkoch
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM