Rôzne

HLASUJTE: Vyrieši alarmujúcu situáciu pri Pentagone dočasná policajná stanica?

Hlavné mesto zriadilo minulý týždeň pri bratislavskom Pentagone dočasnú policajnú stanicu. Myslíte si, že tento krok zvýši bezpečnosť vo Vrakuni?

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Vyrieši alarmujúcu situáciu pri Pentagone dočasná policajná stanica?
9
Galéria
Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook

Narkomani, povaľujúce sa injekčné striekačky a špina všade okolo. To je Pentagon, ktorý naháňa strach nielen obyvateľom Vrakune. Ide o jedno z najnebezpeč­nejších miest Bratislavy, ktoré je známe zvýšenou kriminalitou a drogovou činnosťou.

Policajti na mieste

Hlavné mesto sa už dlhší čas snaží, v spolupráci s mestskou časťou a políciou, tento problém vyriešiť. Nepriaznivú situáciu by mala momentálne zlepšiť dočasná policajná stanica, ktorú pri Pentagone zriadili v utorok 5. septembra.

„Ja pevne dúfam, že všetko to, čo sme urobili, aby sme sem priviedli mestskú políciu, občania naozaj ohodnotia pozitívne. A teraz je už na príslušníkoch mestskej polície, aby sa tu konečne začal robiť poriadok,“ povedal starosta Vrakune Martin Kuruc. Ten zároveň verí, že v budúcnosti by sa v tejto lokalite mohla zriadiť aj regulárna stanica štátnej polície.

Podľa primátora Bratislavy Iva Nesrovnala je zmyslom takejto prítomnosti mestskej polície pocit bezpečia obyvateľov a zároveň s jej pomocou znížiť kriminalitu a pôsobiť preventívne.

A čo si myslíte vy? Má podľa vás zmysel zriadenie takejto policajnej stanice pri Pentagone? Pomôže prítomnosť policajtov zvýšiť bezpečnosť vo Vrakuni? Alebo sa tým nič nezmení? Hlasovať a vyjadriť svoj názor môžete do štvrtka 14. septembra do 12:00 hod.

Bratislavský Pentagon
9
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM