Nina Táborská Rôzne

HLASUJTE: Súhlasíte s otváracou dobou podnikov v Starom Meste podľa nových pravidiel?

Staromestská samospráva upravila návrh všeobecne záväzného nariadenia, ktoré rozdeľuje centrum mesta do troch zón s rôznymi pravidlami prevádzkového času. V Starom Meste sa tak v niektorých podnikoch už do rána možno nezabavíte.

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Súhlasíte s otváracou dobou podnikov v Starom Meste podľa nových pravidiel?
Zdroj: TASR

Podniky v centre Bratislavy sú rozdelené do troch zón podľa toho, na akej ulici sa nachádza vchod do prevádzky. Od toho závisí, počas ktorých dní a v akých časoch môžu byť otvorené.

Prvú zónu v novom návrhu rozšírili o Suché mýto, Hurbanovo námestie, Jesenského, Zámočnícku, Mostovú, Radničnú ulicu a Župné námestie. Do zóny 2 pribudla Banskobystrická ulica a Americké námestie. Zároveň mesto zmenilo aj všeobecnú otváraciu dobu už od šiestej hodiny rannej, namiesto pôvodnej ôsmej hodiny.

Presun ulíc do prvej zóny vedenie samosprávy odôvodnilo tým, že v oblastiach, kde premáva hromadná doprava do neskorých nočných hodín, nemá význam zadávať reštrikcie. Konečné slovo však budú mať poslanci na marcovom zastupiteľstve Starého Mesta.

Prevádzkové časy v jednotlivých zónach, ako aj kam spadajú konkrétne ulice, nájdete tu: Ako budú otvorené podniky v Starom Meste? Samospráva zverejnila návrh nového VZN

Súhlasíte s otváracou dobou podnikov podľa nových pravidiel? Áno
Neviem
Nie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM