KAW Správy Samospráva

HLASUJTE: Ste za to, aby zmizol hazard z Bratislavy už od 1. januára 2017?

Aktivisti veria, že zvíťazí vôľa 136-tisíc Bratislavčanov a hazardu v meste odzvoní čo najskôr. Novela zákona by však mala byť platná až od roku 2019.

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Ste za to, aby zmizol hazard z Bratislavy už od 1. januára 2017?
5
Galéria
Zdroj: Facebook

Vláda v septembri schválila návrh novely zákona o podmienkach pri prevádzke hazardných hier.

Ochrana ľudí v tejto oblasti sa má sprísniť. Automaty by mali zmiznúť napríklad z krčiem. Novela totiž presúva hazardné hry do herní a zvyšuje minimálny počet hracích zariadení pripadajúcich na jednu herňu zo súčasných päť na dvanásť kusov.

Zdĺhavé naťahovačky s petíciou

Novela vstúpi do platnosti až v roku 2019. Dva roky sa však Iniciatíve Zastavme hazard zdá príliš dlhé obdobie. Cieľom aktivistov je urýchliť proces boja proti hazardu a presadiť, aby zákaz hazardných hier mohol byť účinný už od 1. januára 2017.

„Ide najmä o zrušenie povinnosti petície. Kým sa prípad zmiznutých hárkov vyrieši, trvalo by to dlhé obdobie,“ hovorí zástupca aktivistov z Iniciatívy Zastavme hazard Michal Svetko.

Iniciatíva sa rozhodla zorganizovať okrúhly stôl, za ktorý by mali zasadnúť spolu s premiérom aj predseda Národnej rady SR, minister financií a tiež zástupcovia koaličných aj opozičných strán.

Aktivisti veria, že spoločnými silami nájdu prijateľné riešenie a dosiahnu, aby v Bratislave zvíťazila vôľa viac ako 136-tisíc ľudí, ktorí sa pod petíciu podpísali.

Vyjadrite svoj názor do soboty 8. októbra do 12:00 hod., potom hlasovanie vyhodnotíme.

Ste za to, aby hazard z Bratislavy zmizol už od začiatku roka 2017?

NIE
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM