KAW Rôzne Správy

HLASUJTE: Ste za rozšírenie parkovísk v lese či za dlhšiu trasu trolejbusu na Kolibu?

Napadne trocha snehu a celá Bratislava sa uteká sánkovať na Kolibu. Autá stoja všade, v lese aj na chodníkoch. Podobné, a už takmer neudržateľné, je to každý víkend.

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Ste za rozšírenie parkovísk v lese či za dlhšiu trasu trolejbusu na Kolibu?
5
Galéria
Zdroj: TASR

Obľúbená lokalita bratislavských výletníkov sa z roka na rok zahusťuje. Keď napadol prvý sneh, mohli ste tam naraziť nielen na Bratislavčanov, ale aj na rodiny zo Senca či zo Záhoria. Ruka v ruke s obľúbenosťou strediska ide aj problém s parkovaním.

Autom až na kopec

Zaparkovať na Kamzíku je počas víkendov takmer nemožné. Doprava v tejto lokalite je pre návštevníkov dlhodobým problémom.

Mestské lesy ako správca areálu plánujú rozšírenie aktuálneho parkoviska. „Kapacity parkovania sú v súčasnosti nepostačujúce. Plánujeme rozšírenie parkovacej plochy a vybudovanie ďalšieho parkoviska v lokalite Kamzík aj pod Červeným mostom,“ uvádzajú Mestské lesy v Bratislave.

Vybudovanie parkovísk sa uskutoční až po odbornej štúdii parkovacích plôch prispôsobenej súčasnému stavu a podmienkam. Predpokladané náklady na rozšírenie parkovísk sú vo výške 400-tisíc eur bez DPH. Z väčšieho počtu parkovacích miest by sa návštevníci Kamzíka mali tešiť už tento rok. Dokončenie je naplánované na rok 2018.

Predĺžená trasa trolejbusu

Bratislavčania na Kamzík najradšej chodia autom. Dôvodom je aj relatívne vzdialená zástavka trolejbusu od rekreačného areálu. Po vystúpení na konečnej na Kolibe si treba ešte vyšliapať poriadny kus do kopca, aby ste sa dostali až na Kamzík.

Zástupcovia bratislavského Otvoreného klubu chcú trasu trolejbusu predĺžiť. „Naším cieľom je motivovať návštevníkov Kamzíka, aby na prechádzky lesom necestovali autom, ale nechali ho doma a využili radšej verejnú dopravu. S Dopravným podnikom Bratislava preto rokujeme o znovuobnovení linky, ktorá by cez víkendy premávala až na Kamzík,“ informoval poslanec Richard Mikulec z Otvoreného klubu.

Vyjadrite svoj názor do piatka 27. januára do 14:00 hod., potom hlasovanie vyhodnotíme.

Zima na Kamzíku
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM