Rôzne

HLASUJTE: Na ktorý bratislavský park sa tešíte najviac?

V hlavnom meste vznikne v priebehu tohto roka viacero nových parkov či iných oddychových priestorov. Na ktorý z nich sa najviac tešíte?

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Na ktorý bratislavský park sa tešíte najviac?
16
Galéria

Bratislavčania sa v roku 2017 môžu tešiť na obnovené staré, ale aj úplne nové parky. Už sa neviete dočkať momentu, kedy sa len tak zoberiete do mesta a pôjdete si oddýchnuť do jedného z nich?

Staromestské parky

Už na konci apríla by mal byť dokončený parčík na Svoradovej ulici v Starom Meste. V priestoroch parku vznikne „študovňa“ a čitáreň v prírode, k dispozícii bude wifi pripojenie a vyrásť by tu malo aj pódium, ktoré ponúkne priestor pre kultúrne podujatia a oddych.

Mestská časť Staré Mesto plánuje v najbližších dňoch začať aj s revitalizáciou parku pri Šafárikovom námestí, kde by mal vzniknúť nový Landererov park, a parku na Jakubovom námestí.

Na JAME sa pracuje

Stavebné práce aktuálne prebiehajú aj v Novom Meste na mieste bývalého cykloštadióna na Tehelnom poli. Budúci Športpark JAMA bude spojením športu, rekreácie, voľnočasových aktivít a zelene. Hotový by mal byť do začiatku leta.

V Novom Meste na Kolibe sa zároveň pokračuje v revitalizácii parku Gaštanica. V novovzniknutej oddychovej zóne vznikne detské ihrisko, fitnes prvky, altánok či výbeh pre psov.

Hlavné mesto taktiež plánuje vybudovať moderný park v Karlovej Vsi na nevyužívanej ploche pri križovatke Karloveská – Molecova, ktorý ponúkne relaxačný a oddychový priestor pre malých aj veľkých.

Na ktorý z týchto parkov sa najviac tešíte? Hlasovať môžete do 23. marca 12:00 hod.

Bratislavské parky v roku 2017
16
Galéria
Zdroj: asb.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM