Rôzne

HLASUJTE: Na čo sa počas leta v Bratislave najviac tešíte?

Bratislava ponúka v lete viacero kultúrnych podujatí a taktiež dostatok možností, ako si príjemne oddýchnuť alebo sa zabaviť. Na čo sa najviac tešíte?

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Na čo sa počas leta v Bratislave najviac tešíte?
15
Galéria

Prvý letný deň je už za dverami a s ním prichádza aj viacero možností, ako si spríjemniť slnečné dni v Bratislave. Či už máte radi kultúru a umenie, alebo preferujete výlety do prírody a kúpanie v jazerách, nastávajúce obdobie „ulahodí“ každému.

Kultúra v meste

Začiatkom júna začal 42. ročník multižánrového festivalu Kultúrne leto a Hradné slávnosti, ktorý prinesie až do konca augusta pestrú všehochuť v podobe podujatí, výstav, festivalov, hudby, tanca a mnohých ďalších podôb umenia.

Počas júla sa môžete tešiť na najväčšie a najstaršie divadelné podujatie svojho druhu na Slovensku. Letné Shakespearovské slávnosti na Bratislavskom hrade prinesú nezabudnuteľné predstavenia pod holým nebom.

Leto spestrí Bratislavčanom aj príjemná hudba počas 150 koncertov festivalu Viva Musica! Okrem toho budú v uliciach hlavného mesta vystupovať aj talentovaní hudobníci z projektu Viva Ulica!

Skvelé jedlo

Zabudnúť nesmieme ani na milovníkov skvelého pouličného jedla. Už v najbližších dňoch sa začínajú obľúbené gastro festivaly, ktoré „pošteklia“ vaše chuťové zmysly. Pred Starou tržnicou sa od zajtra 21. júna až do soboty 24. júna uskutoční tradičný Street Food Park a v Sade Janka Kráľa v piatok 23. júna odštartuje Gurmán Fest.

Nadšenci športu si svoju energiu môžu vybiť počas pravidelných jázd Bratislava-inline. Už 14. ročník podujatia sa začne 30. júna na Námestí SNP a povedie po úplne novej trase.

Voda a pikniky

Slnečné počasie postupne láka aj k bratislavským vodným plochám. Schladiť sa môžete na Zlatých pieskoch, Kuchajde, Štrkovci či na petržalskom Draždiaku. Jazerá ponúkajú aj iné vymoženosti. Na Kuchajde sa môžete tešiť na obľúbené letné kino a na Zlatých pieskoch si film môžete pozrieť dokonca z pohodlia vášho auta.

Tipom na prežitie príjemného letného popoludnia sú aj pikniky v bratislavských parkoch. Jeden taký sa bude konať už túto sobotu 24. júna v Medickej záhrade. Bratislavský dobový piknik vás prenesie do obdobia rokov 1900 až 1950. S dekou a košíkom plným dobrôt môžete vyraziť aj do Sadu Janka Kráľa, Prezidentskej záhrady, na Kolibu alebo na Železnú studničku.

Na ktorú akciu, podujatie, aktivitu alebo oddychovú činnosť počas leta sa najviac tešíte? Hlasovať môžete do štvrtka 12:00 hod. a potom hlasovanie vyhodnotíme.

Leto v Bratislave
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM