Jakub Haršany Samospráva

HLASUJTE: Mali by byť podniky v centre otvorené dlhšie ako do 22. hodiny?

Plán obmedziť prevádzkové hodiny podnikov v centre mesta rozprúdil vášne medzi Bratislavčanmi. Niektorí sú za, iní o tom nechcú ani počuť.

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Mali by byť podniky v centre otvorené dlhšie ako do 22. hodiny?
6
Galéria

Po tom, čo poslanci bratislavského Starého Mesta ešte minulý týždeň na rokovaní miestneho zastupiteľstva schválili všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o pravidlách času a predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mestskej časti, vznikla medzi obyvateľmi mesta búrka nevôle.

Protesty pred domom starostu

Podľa nariadenia majú byť pohostinské a reštauračné zariadenia oficiálne otvorené do 22:00 hod. Iba v prípade, ak by splnili tri technické opatrenia, mohli by mať otvorené dlhšie, a to cez týždeň do 24:00 hod. a cez víkend do 01:00 hod. nasledujúceho dňa.

Hoci sa potom starosta mestskej časti Radoslav Števčík rozhodol nepodpísať predmetné uznesenie, v piatok v noci sa pred jeho domom na Vajanského nábreží zhromaždili stovky nespokojných ľudí, ktorí prišli vyjadriť svoj postoj k spomínanému uzneseniu. Protestujúci dávali svoju nespokojnosť najavo hlasným skandovaním, viacerými pokrikmi, štrnganím kľúčmi či vyzývaním starostu, aby sa ukázal.

Čítajte aj: Párty u Rada: Protestujúcim robili spoločnosť desiatky príslušníkov polície a ťažkoodencov

Upravenie prevádzkových hodín podnikov v centre mesta by naopak privítali mnohí obyvatelia dotknutých ulíc, ktorým hluk bráni v pokojnom spánku a takisto im vadí neporiadok, ktorý zanechávajú niektorí návštevníci podnikov. Všeobecne záväzné nariadenie by sa malo opätovne prerokovať na októbrovom zasadnutí miestneho zastupiteľstva.

Aký máte názor na obmedzenia prevádzkových hodín podnikov v Starom Meste?

Súhlasíte s tým, aby boli podniky v centre mesta otvorené dlhšie ako do 22. hodiny?

Nie
Párty u Rada
8
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM