KAW Rôzne Správy

HLASUJTE: Kamenné námestie sa zmenilo. Páči sa vám fasáda domu, ktorá ho oživila?

Námestie má novú tvár. Oživilo ho veľkoplošné umelecké dielo. Privítali by ste niečo podobné aj vo vašej mestskej časti?

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Kamenné námestie sa zmenilo. Páči sa vám fasáda domu, ktorá ho oživila?
17
Galéria
Zdroj: TASR

Kamenné námestie ožilo. Bohužiaľ, nezmenil sa jeho celkový vzhľad. Závan zmeny prinieslo umelecké dielo na 20 metrov vysokej stene. Počas uplynulého víkendu ho v rámci 6. ročníka Street Art Festivalu namaľoval maďarský streetartový umelec Fat Heat.

Umenie namiesto farebných štvorcov

Ozdobovať vysoké fasády domov nie je nijakou novinkou. Mnoho umeleckých diel vzniklo napríklad v Petržalke, a nielen tam, počas výstavby sídliska v sedemdesiatych rokoch. Bohužiaľ, takmer všetky skončili pod súčasnou zatepľovaciou technológiou.

Ešte pred pár rokmi žiarila na dome na Gessayovej ulici v Petržalke nádherná replika Slnečníc od Vincenta van Gogha. Aj tá však zmizla pod vrstvou polystyrénu. Namiesto umenia sa tak dnes z okna pozeráme už len na štvorce, obdĺžniky a čiary, ktoré sú „bonusom“ na stenách bez balkónov a okien.

Privítali by ste umenie na fasádach domov vo vašej mestskej časti? Páči sa vám maľba na stene domu na Kamennom námestí? Zaujíma nás váš názor.

Hlasovanie vyhodnotíme dopoludnia v piatok 21. októbra.

Páči sa vám nová fasáda domu na Kamennom námestí? Privítali by ste podobné umelecké dielo aj vo vašej mestskej časti?

NIE
Bratislava Street Art Festival 2016
17
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM