Rôzne

HLASUJTE: Kam sa najradšej chodíte najesť na Obchodnej?

Obchodná ulica to nie sú len obchody s oblečením či obuvou. Po celej jej dĺžke sa nachádzajú aj rôzne reštaurácie, podniky alebo fast foody. Ktorý je váš najobľúbenejší?

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Kam sa najradšej chodíte najesť na Obchodnej?
12
Galéria

Obchodnú ulicu v Bratislave netreba nikomu zvlášť predstavovať. Ulicou plnou obchodov, reštaurácií, barov a iných podnikov prechádzajú dennodenne tisícky Bratislavčanov a návštevníkov mesta. Mnohí z nich tam prichádzajú, aby zahnali svoj hlad a ponuka gastro podnikov je naozaj bohatá.

Podnik s vlastnou biofarmou

Okrem rôznych ázijských fast foodov, McDonaldu alebo kebabu Tulipán, ponúka známa bratislavská ulica aj reštauráciu, ktorej história siaha ešte do minulého storočia. 1. Slovak pub sa stal jedným z najobľúbenejších miest stretávania sa mladých ľudí a vysokoškolských študentov.

Vychutnáte si tam tradičné slovenské jedlá, ako keby ste boli niekde na Liptove na salaši. Reštaurácia má totiž vlastnú biofarmu, takže môžete ochutnať skvelý ovčí syr, ručne robené bryndzové pirohy či tradičné halušky.

Niečo pre mlsné jazýčky

Obľúbeným podnikom predovšetkým mlsných jazýčkov je Lakocinka. Dostanete tam skvelé sladké palacinky s rôznymi džemami, ovocím a polevami, a taktiež netradičné slané palacinky ako napríklad tuniaková či špenátová.

Len pred pár týždňami otvoril svoju prevádzku aj nový gastro podnik Pomazánkovo. Za krátky čas si získal svojich verných zákazníkov a na chutné nátierky prichádza čoraz viac ľudí. Môžete si tam vybrať bryndzovú, cesnakovú, oškvarkovú, ale aj cviklovú či chrenovú. Všetko závisí od aktuálnej sezóny.

Historická vináreň

Raritou Obchodnej ulice je aj najstaršia zachovaná vináreň v Bratislave s viac ako 60-ročnou históriou. Viecha u Sedliaka už roky patrí k obľúbeným miestam Bratislavčanov, ale aj známych osobností. Chodievali tam Jozef Króner, Martin Huba a mnoho ďalších hercov a režisérov z neďalekej Novej scény.

A kam najradšej chodievate vy? Ktorý gastro podnik na Obchodnej ulici je váš najobľúbenejší? Odkiaľ odchádzate vždy spokojní a najedení? Hlasovať môžete do pondelka 29. mája do 12:00 hod. a potom hlasovanie vyhodnotíme.

Gastro podniky na Obchodnej ulici
12
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM