Rôzne

HLASUJTE: Čo by vás presvedčilo, aby ste išli do práce na bicykli?

Sú medzi nami takí, ktorí s prvými teplejšími lúčmi slnka "osedlajú" svojich dvojkolesových tátošov a zlezú z nich, až keď mrzne. Ostatní bicykle vytiahnu iba cez víkendy...

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Čo by vás presvedčilo, aby ste išli do práce na bicykli?
5
Galéria
Zdroj: TASR

Každodenné dopravné zápchy a zdĺhavé postávanie v kolónach nikoho obzvlášť nebaví. Nie každý má však odvahu obliecť sa do športového priliehavého odevu a nasmerovať si to ráno na bicykli do práce. Odrádza vás smog, ktorý by ste pri tom dýchali? Alebo váš zamestnávateľ „pozabudol“ postaviť sprchy pre zamestnancov a cítili by ste sa v práci hneď ráno ako spotené a zmoknuté kura?

Sú ľudia, ktorých ani tieto fakty neodradia. Mnohí z nich sa aj tento rok zapojili do kampane Do práce na bicykli, ktorej hlavným cieľom je, okrem iného, motivovať zamestnávateľov, aby budovali vhodné podmienky pre tých, ktorí chodia do zamestnania na bicykli.

Do práce na bicykli

Spomínanú kampaň, ktorá prebiehala počas celého mája, podporilo aj hlavné mesto. Ako uviedol primátor Ivo Nesrovnal, cieľom participácie je podporiť alternatívne formy dopravy v meste.

Kampaň Do práce na bicykli chce nielen podporiť cyklistickú dopravu v mestách, ale aj vyzvať samosprávy na Slovensku, aby vytvárali kvalitné podmienky pre ekologické druhy dopravy v meste. Cieľom je takisto motivovať zamestnávateľov, aby budovali vo svojich sídlach vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a motivovať zamestnancov, aby viac používali túto formu alternatívnej dopravy pri každodennom cestovaní do práce.

Minulý rok firmy a inštitúcie v hlavnom meste vytvorili až 440 cyklistických tímov, ktoré najazdili celkovo 220-tisíc km.

Čo by vás presvedčilo natoľko, aby ste nechali doma auto a nasadli na bicykel? Chceme poznať váš názor. Hlasujte do štvrtka 1. júna do 12:00 hod, potom hlasovanie vyhodnotíme.

Do práce na bicykli
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM