Rôzne

HLASUJTE: Bez ktorej rozprávky si neviete predstaviť Vianoce?

Perinbaba alebo Mrázik. K vianočným sviatkom neodmysliteľne patria rozprávky, ktoré dotvárajú pravú atmosféru Vianoc. Ktorá z nich je vaša najobľúbenejšia?

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Bez ktorej rozprávky si neviete predstaviť Vianoce?
14
Galéria

Je Štedrý deň, užívate si sviatočnú pohodu a spolu s rodinou sledujete vaše najobľúbenejšie vianočné filmy a rozprávky. Takto to zrejme vyzerá v nejednej slovenskej domácnosti.

Mnohí sme ich videli, hádam, stokrát, ale aj tak si ich rok čo rok znova pozrieme. Bez Perinbaby, Mrázika či Popolušky si vianočné sviatky jednoducho nevieme predstaviť.

Tri oriešky pre Popolušku

Príbeh siroty, ktorú stvárnila Libuše Šafránková, nás sprevádza počas Vianoc už viac ako 40 rokov. Aj napriek nevôli zlej macochy a sestry sa dobrosrdečnej Popoluške podarí dostať na ples a zatancovať si s princom. Inak, vedeli ste, prečo získal rolu princa práve Pavel Trávniček? Vraj sa v tom čase nápadne podobal na Alaina Delona.

Perinbaba

Zrejme najznámejší film režiséra Juraja Jakubiska netreba nikomu veľmi predstavovať. Mnohí si doteraz pri snežení predstavíme čarovnú Perinbabu, ako natriasa perinami. Láska statočného mládenca Jakuba a krásnej Alžbetky prekoná všetky prekážky. Zaujímavosťou je, že postavu Jakuba mal pôvodne hrať spevák Peter Nagy.

Mrázik

Je ti teplo, dievčatko? Kto by nepoznal túto hlášku z najznámejšej ruskej rozprávky, ktorá už viac ako 50 rokov patrí k symbolom Vianoc. Aj v tejto rozprávke máme postavu zlej macochy, ktorá spolu so svojou dcérou Marfušou ničia život pracovitej Nastenke. Pomôže jej až strážca lesa Mrázik, ktorý navyše zmení aj samoľúbeho Ivana.

Sám doma

Kto by chcel zostať na Vianoce sám? Kevinovi sa to v kultovej americkej komédii podarilo. Navyše musel čeliť zlým zlodejom, ktorí mali zálusk na jeho dome. Dom McCalisterovcov, v ktorom sa odohrávala podstatná časť filmu, je dnes vyhľadávanou atrakciou, ktorú ročne navštívia zástupy turistov.

Aká je vaša najobľúbenejšia rozprávka, bez ktorej by Vianoce neboli Vianocami. Hlasovať môžete do Štedrého dňa do 8:00 hod. Výsledky ankety a titul najobľúbenejšia vianočná rozprávka sa dozvieme onedlho.

Vianočné rozprávky
14
Galéria
Zdroj: internet
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM