Rôzne

HLASUJTE: Ako vnímate zmeny v názvoch zastávok MHD?

Od minulého týždňa zmenili viaceré zastávky MHD svoje názvy. Dokonca aj také, na ktoré sme boli roky zvyknutí. Myslíte si, že mali tieto zmeny zmysel?

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Ako vnímate zmeny v názvoch zastávok MHD?
5
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Minulý týždeň viaceré zastávky MHD v uliciach Bratislavy dostali nové názvy. Stalo sa tak v rámci veľkých zmien, ktoré Dopravný podnik Bratislava (DPB) zaviedol od 12. marca.

Okrem zmenených názvov zastávok, DPB rozšíril premávku niektorých nočných liniek, na niektorých linkách MHD pribudli nové zastávky a električka č. 7 začala jazdiť do Rače aj počas poobednej špičky.

Dlhoročné názvy sa zmenili

Zrejme najväčší ohlas medzi cestujúcou verejnosťou mali práve nové názvy zastávok. Nie všetci však boli spokojní. „Načo je toto dobré! Zase niekto vymyslel dieru v koláči…,“ reagoval na zmenu náš čitateľ Dušan.

Kompletný zoznam zmenených zastávok si môžete pozrieť TU. Nachádzajú sa medzi nimi aj také, ktoré sme dlhé roky pod iným pomenovaním nepoznali, ako napríklad Žilinská, Šancová, Odborárske námestie či Legionárska. Dopravný podnik zjednotil názvy zastávok na vybraných prestupných uzloch a taktiež zrušil komerčné názvy zastávok, na ktoré zmluvy už medzičasom vypršali.

Ako hodnotíte zmeny v názvoch zastávok? Ovplyvnili nejakým spôsobom vaše cestovanie verejnou dopravou? Alebo ste túto zmenu ešte ani poriadne nezaregistrovali? Hlasovať môžete do piatka 12:00 hod. Zároveň sa s nami môžete podeliť o vaše názory a dojmy prostredníctvom komentáru pod článkom.

MHD s wi-fi pripojením
5
Galéria
Zdroj: DPB, a. s.
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM