Tlačové správy

Hľadáte program pre vaše deti? Skúste toto

Letné prázdniny sú už vo svojej druhej polovici a vám už dochádzajú nápady, čo by ste mohli pre vaše deti vymyslieť, kam ich zobrať na výlet či ako sa s nimi zahrať?

Ilustračný obrázok k článku Hľadáte program pre vaše deti? Skúste toto
Zdroj: TASR

V tom prípade určite oceníte detské centrum Brick by Brick. Pamätáte si ešte staršie modely stavebnice Lego, z ktorých ste mohli poskladať tisíc rôznych vecí? A dnes? Dnes, keď si kúpite túto kultovú stavebnicu, poskladáte iba to, čo vidíte na obale krabice. To sa rozhodlo zmeniť toto centrum pre deti, ktoré sa za pomoci Lega a metódy edutainment rozhodlo pripraviť pre deti skvelý program. Ako to tu vyzerá?

Čo sa tu robí
Centrum vzdelávania Brick by Brick vie, že škola hrou je to, čo majú deti najradšej. Sú to dva zásahy jednou ranou – deti sa zabávajú a zároveň sa hrajú. To je „edutainment“. Toto slova pochádza z dvoch anglických výrazov „education=vzde­lanie“ a „entertainmen­t=zábava“. A práve na toto je Lego ako stvorené, pretože pomáha deťom rozvíjať ich jemnú motoriku, kreativitu, predstavivosť aj logické uvažovanie. Vaše deti si to tu zamilujú a vy si budete môcť vychutnať kávu, dokončiť svoju prácu alebo sa prihlásiť na večerné programy pre dospelých.

Ako prebieha program
Program pre deti vedie lektor, ktorý deťom na začiatok porozpráva o téme, ktorej sa budú venovať. Môže to byť napríklad vesmír, zvieratká, vynálezy, architektúra či matematika. Okrem toho, že povie deťom výklad, ukáže im z Lega poskladaný objekt, ktorému sa budú venovať vaše ratolesti. Napríklad helikoptéru a potom ju majú deti vo dvojiciach poskladať podľa návodu. Na konci programu si otestujú, či to naozaj funguje tak, ako povedal lektor a potom ju rozoberú.

Pre koho je to určené
Hlavne je určené pre deti od 2 do 14 rokov. Tieto deti sú rozdelené do skupín podľa veku a pracujú vo dvojiciach, takže okrem všetkého sa učia aj tímovej spolupráci. Brick by Brick však ponúka aj teambuildingové programy pre dospelých, ktorí sa chcú zabaviť touto skvelou formou. Chcete pre vaše deti organizovať oslavu, prihlásiť ich na denný tábor a zároveň nájsť krásne a inšpiratívne prostredie? Pozrite si stránku Brickbybrick.sk a uvidíte, že ste na správnej adrese.

foto: ilustračné

Zdroj: Seocentrum.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM