Nina Táborská Rôzne

Hľadáte miesto, kde si vychutnáte vianočnú atmosféru, nakúpite darčeky a zabavíte sa programom? Skúste Dni Vianoc

Pozreli sme sa do Incheby, ktorá sa v týchto dňoch premenila na vianočné trhy so všetkým, čo k tomu patrí. Ak už ale máte nákupov plné zuby, možno vás osloví netradičná výstava. Veď kto z vás už videl betlehem z citróna, žalúdka ryby či hadej kože?

Ilustračný obrázok k článku Hľadáte miesto, kde si vychutnáte vianočnú atmosféru, nakúpite darčeky a zabavíte sa programom? Skúste Dni Vianoc
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Predvianočná atmosféra je v plnom prúde a ako je zvykom, k najkrajším sviatkom v roku už tradične patria vianočné trhy. Tento rok ich v hlavnom meste nájdete hneď niekoľko. Či už sú to Vianočné trhy na Hlavnom námestí, Staromestské trhy, Stredoveké vianočné trhy alebo celkom nové Vianočné trhy pod Pyramídou, tie na výstavisku sa predsa len v niečom líšia.

Trhy na námestiach skôr lákajú na tradičné jedlá, medovinu a varené víno na zahriatie. Majú svoju nezameniteľnú atmosféru. V Inchcebe sa ale v teplom prostredí nepotrebujete zahriať a tak si tu skôr vychutnáte stánky, v ktorých môžete nakúpiť ako praktické, tak i originálne darčeky pod stromček. Prípadne nejaké dobroty do Mikulášskej nádielky.

Všetko pod jednou strechou

Obchodné centrá sú už plné ľudí a väčšinou pod jednou strechou nenájdete všetko, čo hľadáte. Počas Dní Vianoc, ktoré trvajú od 3. do 21. decembra, si popri nákupoch môžete dať niečo dobré pod zub, zabaviť sa pri kultúrnom programe, pozrieť sa napríklad ako sa vyrezávajú sochy z dreva a ak vás unaví nakupovanie, na výstavisku sa súčasne koná aj zaujímavá výstava netradičných betlehemov a od soboty aj festival hier – HRAtislava.

Dni Vianoc ponúkajú knihy, šperky, kozmetiku, oblečenie, ozdoby a veľa iného. Ak hľadáte originálny darček pre svojich blízkych, možno vás očaria stánky, ktoré ponúkajú ručne robené remeselné výrobky – rôzne hlinené postavičky, misky, šperky, vence … Celkovo sa na výstavisku predstaví až 300 rôznych predajcov.

Vianoce pre fajnšmekrov i bio priaznivcov

Na svoje si prídu milovníci klobások, oškvarkov, syrov a rôznych tradičných slovenských jedál. Ak máte radšej niečo zdravé, v Incebe nájdete aj Bio stánok, kde vám predavači ochotne poradia, ako sa neprejesť cez Vianoce a prevedú vás svetom bio potravín.

Sprievodný program

Každú stredu varí a spieva Gizka Oňová. Včera návštevníkov potešila tradičnou fazuľovou polievkou, budúcu stredu výstavisko rozvonia rybacou polievkou a poslednú stredu pred Vianocami zakončí kapustnicou.

Mladších zrejme tento program nenadchne, no hneď vedľa pódia nájdete výstavu 800 betlehemov Jozefa Práznovského, ktorý svoje diela vytvára zo skutočne jedinečných materiálov. Ak vás neprekvapí betlehem v mandľovej kôstke, zo šupiek šampiňóna, jadierok tekvice či stromového hríba, možno vás osloví betlehem z hadej kože alebo maštaľka zo žalúdka ryby.

Dni Vianoc v Inchebe
5
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM