Adriana Banásová Rôzne

Hľadáte dovolenku a neviete si vybrať? IFT Slovakiatour vám pomôže

Ak potrebujete oddych a rozmýšľate o dovolenkovej destinácií, určite navštívte ITF Slovakiatour - najväčší veľtrh cestovného ruchu na Slovensku. Mnohí tak už počas soboty urobili a rozhodne sklamaní neboli.

Ilustračný obrázok k článku Hľadáte dovolenku a neviete si vybrať? IFT Slovakiatour vám pomôže
Zdroj: Dnes24.sk

Navštíviť veľtrh sa rozhodne oplatí aj vtedy, ak tiež hľadáte inšpiráciu na budúce cestovateľské plány. Na 21. ročníku sa prezentujú nie len slovenské, ale aj zahraničné cestovné kancelárie a zahraničné centrály krajín. Natrafiť tu môžete napríklad na Tunisko, Moldavsko, Chorvátsko, Jamajku, Turecko, africké krajiny, či našich „susedov“ – Maďarsko, Česko alebo Rakúsko.

ITF samozrejme prezentuje aj Slovensko a jeho krásy. Zastúpené sú tu rôzne kraje Slovenska, prezentujúce ich prírodné bohatstvo a tradície. Mnohí vystavovatelia majú pre návštevníkov pripravený aj zaujímavý kultúrny program, ktorý zodpovedá danej oblasti, iní využívajú na spestrenie tradičné ľudové kroje.

Široké zastúpenie na trhu majú aj populárne slovenské kúpele, o ktoré bol tiež značný záujem. „V sobotu bol veľký záujem, hlavne u seniorov. Boli tu však aj mladí ľudia, ktorých zaujímali najmä relaxačné pobyty,“ prezradila predajkyňa pobytov, kúpele Sklené Teplice.

Propagáciu nášho hlavného mesta na veľtrhu majú na starosti krajská a oblastná organizácia cestovného ruchu. Ich cieľom je prilákať čo najviac návštevníkov na stánok a upovedomiť ich o zaujímavostiach Bratislavy, k čomu im včera výrazne dopomohlo vstúpenie skupiny Funny Fellows či Paper Moon. Návštevníci prejavili najväčší záujem o cykloturistiku, vinárstva a gastronómiu, prípadne ponuku múzeí.

„Naším cieľom je zvýšiť počet prenocovaní v bratislavskom regióne. Zo štatistických údajov vyplýva, že počet prenocovaní, resp. prenocovaných dní na návštevníka prekročil v roku 2014 hranicu 2,2 čo, je maximum za posledných desať rokov,“ uviedol Michal Foltýn, PR oddelenie Turizmus regiónu Bratislava.

Veľtrh cestovného ruchu v Inchebe potrvá do dnešného popoludnia, do 17-tej hodiny.

ITF Slovakiatour
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM