Správy Samospráva

Hľadá sa šéf mestských policajtov. Kandidát musí byť predovšetkým odvážny

Nový šéf policajtov zarobí minimálne 2 tisíc eur. Mal by byť nebojácny a s víziou.

Ilustračný obrázok k článku Hľadá sa šéf mestských policajtov. Kandidát musí byť predovšetkým odvážny
10
Galéria
Zdroj: TASR

Mesto Bratislava stále hľadá nového náčelníka mestskej polície po tom, ako v tejto funkcii ku koncu júla skončil bývalý šéf vyšetrovacieho tímu kauzy Gorila Marek Gajdoš.

Bezpečnejšia Bratislava

Primátor Bratislavy Matúš Vallo spresnil, že magistrát má záujem o profesionála, ktorý sa nebojí výziev. „Hľadáme, niekoho, kto je odhodlaný viesť náš policajný tím a nastaviť smerovanie mestskej polície. Skrátka človeka, ktorý je odhodlaný robiť kroky pre bezpečnejšiu Bratislavu,“ uviedol primátor.

Bezpečnosť a verejný poriadok patria podľa primátora medzi top priority v hlavnom meste a je rád, že Mestská polícia Bratislava prechádza pozitívnymi zmenami. „Mnoho sme toho už dosiahli, napríklad novú policajnú stanicu na Obchodnej, novú zásahovú jednotku, zintenzívnené hliadkovanie v uliciach, rozšírenie kamerového systému, spoločné hliadky so štátnou políciou. A chceme v tom pokračovať,“ uviedol Vallo s tým, že nový náčelník by mal reformu mestskej polície dotiahnuť do konca.

Výberové konanie

Nového šéfa bratislavskej mestskej polície malo pôvodne mesto vybrať do konca júna, z vyhláseného výberového konania však nevzišiel úspešný kandidát a výberová komisia odporučila primátorovi vyhlásenie nového kola. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do nového výberového konania do 26. augusta. Vypočutie pred komisiou je plánované v septembri, bude dostupné online a podľa aktuálnej situácie spojenej so šírením nového koronavírusu aj priamo prístupné verejnosti.

Hľadáme nového náčelníka/náčelníčku Mestskej polície hlavného mesta SR Bratislavy Bezpečnosť a verejný poriadok patria...

Posted by Matúš Vallo má rád Bratislavu on Tuesday, August 18, 2020
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM