Adriana Banásová Kultúra

Hity legendárnej kapely Faith No More zaznejú v Bratislave už v júni!

Ich hudba prežila päť amerických prezidentov, svetové vojny, ekonomické krízy, revolučné hnutia a v neposlednom rade aj nepokoj v dušiach samotných členov. Po 22 rokoch sa do Bratislavy vracia kultová kapela Faith No More. Pätica na čele s ikonickým Mikom Pattonom vystúpi 10. júna v Aegon aréne.

Ilustračný obrázok k článku Hity legendárnej kapely Faith No More zaznejú v Bratislave už v júni!
Zdroj: TASR

Vystúpenie Faith No More v amfiteátri na Búdkovej ceste v Bratislave v roku 1993 bola takmer revolučná udalosť v životoch celej jednej generácie. Koncertný návrat preto znamená veľmi veľa. Silná základňa slovenských fanúšikov sa môže tešiť na hity ako Easy, Midlife Crisis, Epic, Small Victory, Ashes to Ashes či Digging the Grave.

Kapela na aktuálnom turné podporí aj vydanie nového albumu Sol Invictus, ktorý vychádza v máji tohto roka. Z novinky už stihol zaujať pozornosť singel Motherfucker.

Turné sa začalo vo februári v Japonsku a zatiaľ posledný plánovaný koncert je na august v kanadskom Montreale. Faith No More účinkujú na koncertoch v zostave Mike Patton, Bill Gould, Roddy Bottum, Mike Bordin a Jon Hudson. Sol Invictus je siedmy radový album a prvá regulárna nahrávka od roku 1997, keď uzrel svetlo sveta Album of the Year s fotografiou T. G. Masaryka na obale. Partia muzikantov si následne dopriala oddych na niekoľko rokov, aby sa v roku 2009 vrátili v životnej forme.

Vstupenky sa začínajú predávať exkluzívne v sieti Eventim.sk už od piatka 20. marca. K dispozícii sú aj VIP vstupenky, informoval PR manažér koncertu Tomáš Holetz.

Ilustračná foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM