Krimi

Havária lode na Dunaji: Polícia obvinila rumunského kapitána, breh dnes opravia

Podozrivý je z toho, že ako jeden z kapitánov výletnej lode MS Anesha narazil v nedeľu 11. septembra plavidlom do ochrannej hrádze.

Ilustračný obrázok k článku Havária lode na Dunaji: Polícia obvinila rumunského kapitána, breh dnes opravia
Zdroj: TASR

Polícia obvinila z prečinu všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti 50-ročného občana Rumunskej republiky. Podozrivý je z toho, že ako jeden z kapitánov výletnej lode MS Anesha plávajúcej pod švajčiarskou vlajkou narazil v nedeľu 11. septembra plavidlom do ochrannej hrádze rieky v prívodnom plavebnom kanáli rieky Dunaj.

Výletná loď sa pohybovala po trase Viedeň – Budapešť a na palube bolo v čase nárazu približne 200 osôb vrátane personálu lode.

Škoda na poškodenej hrádzi bola odhadnutá na viac ako 60.000 eur. Za jej spôsobenie hrozí v zmysle zákona mužovi trest odňatia slobody na dva až päť rokov. Po výsluchu obvineného nebol dôvod na jeho zadržanie. Informovala dnes krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Breh opravia už dnes

S opravou poškodeného brehu Dunaja po nedeľňajšej havárii výletnej lode začne Slovenský vodohospodársky podnik v utorok 13. septembra. Plavba na Dunaji je preto od pondelka večera zastavená, informoval hovorca SVP Pavel Machava.

Vodohospodári pre opravu podľa jeho slov znížia hladinu v prívodnom kanáli a zdrži na Vodnom diele Gabčíkovo. Ukončenie prác sa predpokladá v utorok vo večerných hodinách. „Následne plánujeme postupné zvyšovanie hladiny na pôvodnú úroveň,“ doplnil Machava.

Čítajte aj: Pri obci Vojka nad Dunajom havarovala výletná loď. Kapitán bol pod vplyvom alkoholu!

Loď pri Vojke
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM