Nina Táborská Krimi

Hasiči mali cez víkend rušno. V budove nefungujúceho kina, ktorú Devínska Nová Ves ponúka na prenájom, horelo

V priestoroch nefungujúceho kina Devín v Devínskej Novej Vsi v noci nadnes horelo. Stalo sa tak necelé dva dni predtým, ako sa budú v utorok otvárať obálky s ponukami uchádzačov v súťaži o dlhodobý prenájom tohto objektu.

Ilustračný obrázok k článku Hasiči mali cez víkend rušno. V budove nefungujúceho kina, ktorú Devínska Nová Ves ponúka na prenájom, horelo
Zdroj: TASR

Hasiči dostali oznámenie o požiari v nedeľu o 22.38 h. „Pri likvidácii požiaru vo vnútorných priestoroch zasahovalo 11 hasičov s tromi kusmi techniky,“ potvrdili to z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave.

Starosta Devínskej Novej Vsi Milan Jambor nechcel špekulovať, či nočný incident môže skomplikovať hľadanie nájomcu. „Stále sme vo fáze verejnej súťaže s podmienkami, ktoré schválilo zastupiteľstvo,“ uviedol Jambor.

Mestská časť Bratislava-Devínska Nová Ves ponúka schátraný objekt do dlhodobého prenájmu s cieľom vytvoriť priestor pre spoločenské a kultúrne aktivity. Okrem nájomného vo výške minimálne 20-tisíc eur ročne je podmienkou v súťaži aj to, že nájomca preinvestuje v rámci rekonštrukcie budovy najmenej 200-tisíc eur.

Ponuky mohli uchádzači predložiť od 1.10 do 15.10.2015. Hlavným kritériom v súťaži je najvhodnejší návrh. Ďalšími dôležitými kritériami sú navrhovaná výška investícií do objektu a výška nájomného.

Snahy o revitalizáciu objektu bývalého kina na Opletalovej ulici sa objavili už v minulosti. Nikdy sa však zámer nepodarilo zrealizovať.

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM