Maros Palesch Rôzne

Hasiči majú nového prezidenta

BRATISLAVA, 01.08.2011. Dnes bol ministrom vnútra Danielom Lipšicom v Bratislave vymenovaný do funkcie prezidenta Hasičského a záchranného zboru pplk. Ing. Pavol Mikulášek.

Nový 40 ročný prezident HaZZ sa narodil v Bratislave a študoval na Vysokej škole báňskej – Technickej Univerzite v Ostrave. Pplk. Ing. Pavol Mikulášek počas svojej profesnej dráhy prešiel viacerými funkciami. Na úseku ochrany pred požiarmi a v oblasti záchranárstva začal aktívne pôsobiť od roku 1991 v pozícii hasiča –záchranára, neskôr zastával funkciu veliteľa zmeny, operačného dôstojníka a od roku 1997 sa stal veliteľom Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta SR v Bratislave.

V poslednom období pôsobil vo funkcii riaditeľa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave. Nový prezident Hasičského a záchranného zboru považuje za kľúčové priority budovanie a zefektívnenie integrovaného a záchranného systému na Slovensku a zároveň zvyšovanie kvalifikačnej a odbornej úrovne príslušníkov zboru.

Zdroj + foto: HaZZ SR, Silvia Jančovičová

POZN. REDAKCIE: Redakcia portálu Bratislava24.sk praje pplk. Pavlovi Mikuláškovi všetko dobré k menovaniu do funkcie prezidenta HaZZ SR všetko naj … no, čo najmenej požiarov na celom Slovensku

  • MP-
novy prez hazz
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM