Rôzne

Gurmánsky víkend v Starej tržnici sa bude niesť aj v znamení dobrovoľníckej pomoci

S plnými bruškami sa nám pomáha ľahšie, lepšie nám to myslí. Nechajte sa počas víkendu obslúžiť a prispejte dobrovoľným príspevkom či obuvou pre utečencov.

Ilustračný obrázok k článku Gurmánsky víkend v Starej tržnici sa bude niesť aj v znamení dobrovoľníckej pomoci
Zdroj: Dnes24.sk

Stará tržnica po veľkej letnej rekonštrukcii opäť otvorila svoje brány. Od tretieho septembra nájdete trhy v Starej tržnici každú sobotu od 10.00 – 15.00 hod. Okrem tradičných trhov sa počas jesene môžete tešiť na niekoľko špeciálnych podujatí.

Už zajtra sa môžete vyblázniť na bazári v Starej tržnici venovanému starožitnostiam, retro a vintage. Zábava štartuje o desiatej hodine a vstup je tradične zdarma. Samozrejme, myslí sa aj na najmenších, na prízemi TRH-PIAC-MARK sa predstaví o jedenástej hodine detské divadielko.

Vegánske hody Bratislava 2016

Počas zajtrajšieho vegánskeho food festivalu vám v tržnici aj v jej okolí budú predstavené vegánske špeciality. Ôsmy ročník okrem hodovania a najlepšieho z kuchyne bez živočíšnych výrobkov prinesie aj prednášky či kuchárske show. Nenechajte si ujsť kvality vegánskej kuchyne, ktorá je ohľaduplná k zvieratám a zároveň pomáha významne zmierniť napredovanie klimatických zmien.

Rozohrievacia časť v podobe vegánskeho streetfoodu na námestí začína o desiatej hodine, do tržnice sa presúva až od 18.-tej hodiny, kde sa podujatie rozbehne naplno. Vstup je voľný, organizátori vás čakajú hladných.

Kompletný program vegánskych hodov nájdete TU.

Čítajte aj: Zábava, kultúra, šport či hodovanie. Počas víkendu sa v Bratislave máme na čo tešiť

Thajský streetfood

Súčasťou vegánskych hodov bude aj chutné thajské menu, ktoré vám navaria ľudia z Vagusu. Menu si môžete pozrieť TU. Dobrovoľný príspevok za jedlá poputuje na prevádzku projektov, ktoré denne pomáhajú ľuďom bez domova v Bratislave.

V sobotu aj nedeľu vám ponúknu nielen fajnové rezance, ale aj limonády z kaviarne Dobre&Dobré. Nápoje si môžete objednať zvlášť na bare alebo v stánku spolu s jedlom. Ak budete mať chuť na kávičku, vítaní ste aj priamo v kaviarni, ktorú nájdete v Starej Tržnici (vchod cez halu alebo z Nedbalovej ul.).

Zbierka gumených čižiem pre utečenky a utečencov

V rámci Vegánskych hodov môžete nielen plniť svoje brušká, ale aj pomáhať. V nedeľu o desiatej hodine odštartuje zbierka gumených čižiem pre utečenky a utečencov, ktorá pomôže utečencom v provizórnych táboroch na srbsko-maďarských hraniciach. Čo i len jedným párom gumených čižiem alebo inej nepremokavej obuvi pomôžete utečencom v nastávajúcom daždivom období. Topánky im budú odovzdané krátko po zbierke. Zbierka potrvá do 17.-tej hodiny.

O ďalších skvelých podujatiach v Starej tržnici vás budeme pravidelne informovať.

Čítajte aj: Bratislava sa veľkolepo lúči s letom. Zažite v meste skvelú kultúrnu fiestu

Víkend v Starej tržnici
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM