Maros Palesch Krimi

Gemeran podal návrh na ochranu osobnosti

Návrh na ochranu osobnosti podľa Občianskeho zákonníka podal na súd generálny riaditeľ Bratislavskej vodárenskej spoločnosti Daniel Gemeran. Podľa návrhu je odporcom bratislavský primátor Milan Ftáčnik.

„Podľa medializovaných informácií primátor oznámil, že naňho bolo podané trestné oznámenie. Jeho reči o trestnom oznámení sú opäť nepravdivé a zavádzajúce a zrejme ide o pokračovanie v sebaprezentácii pána Ftáčnika,“ uviedol hovorca BVS Zenon Mikle. Mesto Bratislava je väčšinovým akcionárom BVS, preto má právo zaujímať sa o dianie v spoločnosti a o jej výsledky. Ak primátor prejavil záujem o informácie, tieto mu boli v dohodnutom termíne poskytnuté, dodal.

Pretože na tlačovej konferencii 19. januára 2011 informoval primátor Ftáčnik médiá, že BVS je podľa všetkého zvnútra tunelovaná a svoje útoky voči BVS neukončil, generálny riaditeľ BVS Gemeran sa rozhodol podať návrh na ochranu osobnosti, konštatoval Mikle.

Hovorca pokračoval, že vodárne prešli od svojho založenia komplexnou reštrukturali­záciou. V súčasnosti sú modernou zdravou firmou v dobrej finančnej kondícii. Sú solventné, vytvárajú si potrebné finančné rezervy, udržujú si aj rating aj výhľad ratingu získaný pred rokmi od spoločnosti Moody's. Všetky kroky, ktoré vedenie podnikalo, boli riadne prerokované a schválené orgánmi spoločnosti. Tak tomu bolo aj v prípade vstupu súkromného investora do dcérskej spoločnosti Infra Services.

Ekonomické parametre spoločnosti zodpovedajú dlhodobo realizovanej regulačnej politike štátu. „Napriek tomu sa dá tvrdiť a preukázať, že rastú aktíva, vlastné imanie spoločnosti za sledované obdobie, vzrástla pridaná hodnota na zamestnanca, produktivita práce, o 42 percent klesol počet zamestnancov, zlepšila sa vzdelanostná štruktúra,“ poukázal Mikle s tým, že vzrástla priemerná mzda, adekvátne sa zvýšil počet obyvateľov pripojených na verejný vodovod a verejnú kanalizáciu. Ďalej sa zvýšil počet odberných miest na verejnom vodovode. BVS je lídrom v zavádzaní informačných technológií vo vodárenstve.

„BVS ani jej vedenie na primátora mesta neútočí, ako o tom informovali niektoré médiá, ale musí sa brániť voči poškodzovaniu svojho mena bez ohľadu na to, kto ho poškodzuje,“ uzatvára hovorca BVS.

„Primátor Milan Ftáčnik nechce komentovať slobodné rozhodnutie generálneho riaditeľa Daniela Gemerana. Stojí si však za svojimi všetkými doterajšími verejnými vyhláseniami,“ uviedol v reakcii jeho hovorca Ľubomír Andrassy. Ftáčnika v jeho názore utvrdilo vystúpenie šéfa BVS na ostatnom mestskom zastupiteľstve, kde nezodpovedal viacero konkrétnych a faktických otázok poslancov. Naďalej zanechal nad situáciou v BVS vážny otáznik, povedal Andrassy.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM