Nina Táborská Kultúra

Galéria Z uzatvára tohtoročnú činnosť. Veľkou skupinovou výstavou

Veľkou skupinovou výstavou uzatvára tohtoročnú činnosť Galéria Z v centre Bratislavy. Jej názov Od A po Ž v Galérii Z sumarizuje mená desiatok umelcov z rôznych krajín.

Ilustračný obrázok k článku Galéria Z uzatvára tohtoročnú činnosť. Veľkou skupinovou výstavou
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

„Záver roka býva obdobím zamyslenia sa a rekapitulácie, čo sme absolvovali v odchádzajúcom roku, čo sa nám podarilo uskutočniť a čo by sme ešte v ďalšom období chceli alebo mohli realizovať. Je potešiteľné, že v priebehu osemnástich rokov svojho pôsobenia Galéria Z predstavila vo svojich priestoroch a na ňou organizovaných výstavách množstvo domácich i zahraničných umelcov. Naším nosným projektom je letná výstava, ojedinelá na Slovensku Socha a objekt. Po Nežnej revolúcii vzniklo veľa súkromných galérii, ale aj zaniklo. Galéria Z si získala patričné renomé,“ zhodnotil na dnešnej vernisáži jej činnosť vystavujúci galerista Viktor Hulík.

Prezentované obrazy a objekty vytvorili známi slovenskí autori Eduard Antal, Stanislav Balko, Milan a Klára Bočkayovci, Karol Baron, Juraj Bartusz, Marián Čunderlík, Milan Dobeš, Rudolf Fila, Jozef Jankovič, Igor Kalný, Michal Kern, Alojz a Tamara Klimovci, Július Koller, Vladimír Kompánek, Milan Paštéka, Peter Roller, Rudolf Sikora, Miloš Urbásek, Marián Meško, Juraj Meliš, Igor Minárik či Jana Želibská.

Expozíciu spestrujú svojimi dielami českí umelci Dalibor Chatrný, Viera Janoušková, Radoslav Kratina, Ladislav Novák, tiež Rakúšan Jozef Linschinger, Nemec Ludwig Wilding i Betty Gold z USA.

Výstava potrvá do 25. januára 2015.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM