Kultúra

Galéria Umelka ožije divadlom. Poskytne priestory ochotníkom zo súboru Atrapa

Ochotníci, ktorí si galériu vybrali ako nové pôsobisko, budú svoje predstavenia uvádzať na špeciálnej scéne. Tú pred každým predstavením postavia a následne zložia.

Ilustračný obrázok k článku Galéria Umelka ožije divadlom. Poskytne priestory ochotníkom zo súboru Atrapa
Zdroj: TASR

Galéria Umelka Slovenskej výtvarnej únie bude v roku 2017 žiť aj divadlom. V priestoroch galérie, kde sa stretávajú rôzne druhy umenia, vznikne pop-up scéna, ktorú počas nasledujúcich mesiacov bude využívať bratislavský ochotnícky súbor Divadlo Atrapa.

Z DK Lúky do Umelky

„Výtvarné umenie bude prirodzene dominovať, keďže pre tento účel galéria vznikla. Našimi predstaveniami však chceme program galérie obohatiť,“ informoval Jakub Lazarčík, riaditeľ Divadla Atrapa, ktoré doteraz sídlilo v Dome kultúry Lúky.

Ochotníci, ktorí si galériu vybrali ako nové pôsobisko, budú svoje predstavenia uvádzať na špeciálnej scéne. Tú pred každým predstavením postavia a následne zložia. „Takýmto spôsobom nenarušíme chod galérie. Zároveň budeme môcť ponúknuť plnohodnotný umelecký zážitok, podobne ako v klasických divadelných sálach,“ priblížil Lazarčík. Podľa jeho slov na vzniku pop-up scény pracujú postupne.

Prvé predstavenie v Galérii Umelka sa uskutoční v pondelok 6. februára o 20:00 hod. Diváci si počas večera budú môcť pozrieť reprízu komédie Ako si vytvoriť úspešný deň (Kurz pre začiatočníkov), ktorá mala premiéru v septembri 2016. Vstupenky budú dostupné na mieste, možná je aj rezervácia cez rezervačný systém na facebookovom profile Divadla Atrapa.

Medzi snom a realitou

Divadlo Atrapa vzniklo v roku 2007 ako študentské ochotnícke teleso. Od roku 2009 sa prezentuje pravidelnou autorskou tvorbou, pričom pôvodnú študentskú členskú základňu postupne nahradili divadelníci so skúsenosťami z iných slovenských ochotníckych súborov a ďalší záujemcovia o ochotnícke divadlo.

Aktuálny súbor tvoria desiati členovia vo veku od 18 do 53 rokov. Súčasná tvorba divadla sa orientuje na činohru a hudobno-pohybové predstavenia. Témy inscenácií sa venujú problémom mladého človeka, medziľudským a rodinným vzťahom a konfliktu sna a reality, minulosti a súčasnosti.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM