Šport

Futbalisti Slovana sa natrápili s poslednou Skalicou. Aké sú ich šance na titul?

Najvyššia futbalová súťaž pokračovala cez víkend 29. kolom, v ktorom si Bratislavčania po tuhom boji poradili so Skaličanmi 2:0. Stále tak zostávajú na druhom mieste, keď na lídra z Trenčína strácajú šesť bodov.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti Slovana sa natrápili s poslednou Skalicou. Aké sú ich šance na titul?
Zdroj: TASR

Slovanisti vyzvali v nedeľu na Pasienkoch Záhorákov, ktorých ústrednou taktikou bola skalopevná obrana. Domáci s ňou mali značné problémy, ale postupne sa dostávali ku šanciam.

Ako prvý mal gól na kopačke len 17-ročný Kevin Kele, no jeho strelu hosťujúci brankár vyrazil. Neskôr sa o otvorenie skóre snažil aj Róbert Vittek, ale nepochodil. Z hráčov Slovana sa najväčšou aktivitou vyznamenal práve Kele, ktorý napokon na konci prvého polčasu skóroval.

Čítajte aj: Bratislavčan Baroš v službách Zvolena bojuje o miesto na MS: Ak by to vyšlo, zvýšil by som si kredit!

Poistka prišla v závere

Druhý polčas sa niesol v podobnom duchu ako ten prvý, čiže domáci tlačili, ale nevedeli sa gólovo presadiť. To sa im takmer vypomstilo, pretože v 82. minúte mohli hostia vyrovnať, ale domáci gólman Ján Mucha zasiahol. Konečný stav napokon uzavrel o tri minúty neskôr Savičevič, keď upravil na 2:0. Domáci síce výkonom nijako neoslnili, no do tabuľky si pripísali cenné tri body.

Slovo trénera

Ani hlavný kouč belasých neskrýval po stretnutí sklamanie s predvedenou hrou. „Takéto zápasy sú vždy ťažké. Hráčov som na to upozorňoval, ale hrali sme inak ako proti Trnave. Začali sme dobre, mali sme šance, ale dali sme len gól. V druhom polčase sme z ničoho nič prestali hrať. Skalica ožila a my sme jej dali nádej,“ priznal Niki Papavasiliou.

Práve záver duelu sa mohol Slovanu vypomstiť. „Už sme sa sústredili na koniec, našťastie sme dali druhý gól. Teraz nás čaká rozhodujúcu týždeň, máme Trenčín vo finále pohára, potom Žilinu a Trenčín v lige. Sme pripravení sa s tým popasovať," poznamenal Papavasiliou.

Stále majú manko

Keďže Trenčania v tomto kole zvíťazili v Senici tiež 2:0, udržali si od belasých odstup a zisk majstrovského titulu majú vo svojich rukách. Do konca súťaže zostáva totiž odohrať ešte štyri kolá, čiže je v hre dvanásť bodov. Najbližšie sa belasí predstavia v Žiline a Trenčín hostí Trnavu. Práve po nasledujúcom kole už môže byť situácia okolo majstra výrazne jasnejšia.

Čítajte aj: Takto bude vyzerať futbalový národný štadión. Vyrastie do konca roka 2017?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM