Futbal Šport

Futbalisti Interu budú hrávať v Stupave. Cieľom je postup do druhej ligy

Bratislavský Inter, jedna z tradičných bášt slovenského futbalu, sa dočasne sťahuje. Svoje jarné domáce zápasy odohrá v novootvorenom tréningom centre v Stupave.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti Interu budú hrávať v Stupave. Cieľom je postup do druhej ligy
4
Galéria
Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj

V čase svojej najväčšej slávy hrával bratislavský Inter proti špičkovým tímom z celej Európy. Na konte má dva majstrovské tituly, ktoré získal na prelome tisícročí v sezónach 1999/00 a 2000/01. V roku 2009 napokon padol na futbalové dno.

Po polovici sú prví

Žlto-čiernym sa zatiaľ darí návrat medzi slovenskú elitu. V roku 2010 začínal klub odznova v šiestej najvyššej súťaži. V súčasnosti hrá Inter bratislavskú III. ligu a jeho súpermi sú tímy ako Báhoň, Lozorno alebo Rohožník. Po polovici súťaže sú futbalisti Interu na prvom mieste, kde by chceli skončiť aj po poslednom kole.

Cieľ pred začiatkom jarnej časti je tak jasný – postup do druhej najvyššej súťaže na Slovensku. Počas zimnej prestávky sa však udiala jedna zásadná zmena. Interisti nebudú svoje jarné domáce zápasy hrať ani v Petržalke, ani na ihrisku na Drieňovej ulici, ale v novom tréningom centre v Stupave.

Sťahovanie do Stupavy

Novučičké tréningové centrum síce slávnostne otvorili len pred pár dňami, futbalisti Interu na ňom však už absolvovali kompletnú zimnú prípravu. „Pre hráčov sme chceli vybudovať kvalitné podmienky na trénovanie a to sa nám v Stupave podarilo," povedal začiatkom roka majiteľ klubu Peter Hasoň v rozhovore pre fkinterbratis­lava.sk.

Momentálne sa Inter pripravuje na prvé jarné kolo, ktoré sa odohrá v sobotu 11. marca o 14:30 hod. práve v Stupave. Súperom bratislavského Interu bude klub MŠK Kráľová pri Senci.

Presťahovanie do Stupavy bude však len dočasné. Budúcim riešením by mohol byť Národný futbalový štadión. "Inter je bratislavský klub a mal by súťažné zápasy hrávať v Bratislave. To však súvisí aj s tým, že musí mať na to vhodné priestory. Adekvátne možnosti momentálne nie sú a preto som hovoril, že ak sa dokončí Národný futbalový štadión máme záujem, aby za prijateľných podmienok hrával Inter majstrovské zápasy tam,“ dodal majiteľ klubu Peter Hasoň.

Ilustračný obrázok

Tréningové centrum Stupava
4
Galéria
Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM