Futbal

Futbal-FL: Slovan Bratislava - AS Trenčín 0:2

Futbalisti majstrovského Slovana Bratislava prehrali v stredajšej dohrávke 2. kola Fortuna ligy 2014/2015 na Pasienkoch s vicemajstrom AS Trenčín 0:2. V súboji tretieho Slovana s druhým Trenčínom v prvom polčase dominovali hostia, čo vyjadrili aj gólom Patrika Mišáka.

Ilustračný obrázok k článku Futbal-FL: Slovan Bratislava - AS Trenčín 0:2
Zdroj: TASR

V druhom dejstve zvýšili Trenčania náskok po presnom zásahu Jaira a opäť vyplienili Bratislavu, keď aj v poslednom zápase v hlavnom meste dokázali vyhrať 3:0.

Trenčín sa triumfom dostal na čelo tabuľky, kde má 24 bodov, o dva viac ako druhá Žilina, pričom má o zápas menej. Slovan najbližšie nastúpi v nedeľu 28. septembra na ihrisku nováčika v Podbrezovej, už vo štvrtok 2. októbra opäť na Pasienkoch privíta v 2. kole I-skupiny Európskej ligy UEFA 2014/2015 SSC Neapol.

Negalantní hostia

Trenčín začal aktívne, zaspatému súperovi vnútil svoju hru, bol aktívnejší a kombinačnejší. Prvú strelu do priestoru brány vyslal v 7. minúte z priameho kopu Čögley, ale mieril do stredu brány a Perniš nemal problémy. Slovan predviedol prvú futbalovejšiu akciu v 22. minúte, center Jablonského ale poslal Kubík hlavičkou nad.

Zdalo sa, že Slovan otupí snahu hostí, v 24. minúte Peltier hlavičkoval z blízka, ale chýbala tomu razancia a presnejšie zakončenie. A tak udrel AS, v 27. minúte Slovan chyboval na ľavej strane, prihrávku Lobotku pred 16-ku si dobre pripravil Mišák, ktorého prvú strelu Perniš ešte pekne zlikvidoval, ale lopta sa opäť dostala k Mišákovi a na jeho druhú presnú strelu k tyčke už brankár domácich nemal nárok. Trápenie Slovana pokračovalo, za súperom zaostával a mohol inkasovať do šatne. To v 44. minúte trafil Hajradinovič štipľavou ľavačkou tyč Pernišovej brány. V nadstavenom čase ešte mohol vyrovnať Kolčák, odrazenú loptu z rohu ale poslal nepresne mimo.

Žiadna zmena v druhom polčase

Ani začiatok druhého polčasu veľkú zmenu obrazu hry nepriniesol. Hostia dobre kombinovali a v 55. minúte Jairo zvýšil na 2:0 pre hostí, keď krížny prízemný center preletel cez celý stred domácej obrany až ku strelcovi, ktorý už nemal veľký problém presne zakončiť.

Domáci mohli odpovedať o štyri minúty, Kubíkov center preletel až k Milinkovičovi, jeho pokus ale šiel tesne vedľa. Hostia v závere opäť pridali plyn, Jairo sa pohral s chybujúcim Niňajom, no gól z toho nebol, rovnako ani po situácii v 78. minúte, keď obrana domácich s námahou odolala po akcii Mosesa. Hostia zaslúžene zdolali Slovan a vyskočili na čelo ligy.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM