Ľuba Lesná Futbal

Futbal-EL: Lafata pred zápasom so Slovanom: "Ideálne by boli tri body"

Futbalisti Slovana Bratislava už vo štvrtok privítajú na Pasienkoch v prestížnom súboji I-skupiny Európskej ligy UEFA 2014/2015 Spartu Prahu. Český súper v stredu pricestoval na Slovensko a kapitán David Lafata verí, že spolu so spoluhráčmi by sa mohli domov vrátiť so všetkými tromi bodmi.

Ilustračný obrázok k článku Futbal-EL: Lafata pred zápasom so Slovanom: "Ideálne by boli tri body"
Zdroj: TASR

„Zápas so Slovanom môže veľa napovedať o postupových šanciach, a preto si uvedomujeme, že ho musíme zvládnuť čo najlepšie. Ideálne za tri body,“ citoval portál iDnes.cz Lafatu.

Sparta v doterajších dvoch zápasoch v skupine EL raz vyhrala a s tromi bodmi jej patrí tretia priečka v tabuľke. Slovan je bez bodu na poslednom štvrtom mieste. Oba tímy sa tak v Bratislave budú chcieť pobiť o dôležité body.

Česko-slovenské derby však bude veľkým lákadlom aj pre fanúšikov, čo si uvedomujú aj samotní hráči. „Myslím si, že to bude mať iný náboj hlavne pre fanúšikov. Tí to riešia viac, bude to veľmi sledovaný zápas. Ale je pravda, že aj na ihrisku to bude asi trochu viac vyhecované ako v bežnom pohárovom zápase,“ pokračoval 33-ročný útočník.

K špecifickej atmosféra prespieva aj fakt, že nový tréner „belasých“ Jozef Chovanec je bývalý úspešný hráč aj kouč „rudých“. Ten pri kormidle vystriedal ďalšieho bývalého trénera Sparty Františka Straku.

„Ťažko povedať, či to bude pre Slovan výhoda. Skôr sa môže prejaviť to, že zakaždým, keď sa vymení tréner, je to pre tím nový impulz. To by im mohlo pomôcť, ale na druhej strane hráči zostali rovnakí,“ myslí si kapitán Sparty a dodal, že kabína sa príliš trénerskou výmenou v Slovane nezaoberala. „Pre nás je dôležité len to, že ak chceme myslieť na postup, musíme vonku bodovať. Najlepšie naplno.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM