Rôzne

FOTO: Začala sa výstavba projektu Sky Park od Zahy Hadid

Výstavba 1. etapy projektu od svetoznámej Zahy Hadid odštartovala. V rámci nej vyrastú tri rezidenčné veže s viac ako 700 bytmi a 1 100 parkovacími miestami.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Začala sa výstavba projektu Sky Park od Zahy Hadid
7
Galéria
Zdroj: Penta Investments, s. r. o.

Penta Investments, ktorá je investorom projektu Sky Park, začala v týchto dňoch výstavbu 1. etapy projektu od svetoznámej architektky Zahy Hadid.

V rámci nej postaví 3 rezidenčné veže s viac ako 700 bytmi a 1 100 parkovacími miestami. Dokončenie výstavby 1. etapy sa očakáva koncom roka 2019. Bratisla­va24.sk informoval Gabriel Tóth z Penta Investments, s. r. o.

Nový mestský park

Autorkou projektu, ktorého súčasťou bude nový mestský park, a tiež pamiatka Jurkovičovej teplárne, bola nedávno zosnulá a svetovo uznávaná architektka a dizajnérka Zaha Hadid. Jej koncept počíta s minimálnou zastavanou plochou a prinesie nový mestský park v centre Bratislavy s rozlohou viac ako 20-tisíc metrov štvorcových (m2).

Spolu s výstavbou projektu Sky Park je plánovaná aj rekonštrukcia fasády historickej budovy Jurkovičovej teplárne, ktorá je národnou kultúrnou pamiatkou.

Stále široká ponuka bytov

„Od spustenia predaja začiatkom decembra je o bývanie v Sky Park obrovský záujem, približne za mesiac je predaných už viac ako 240 bytov, teda takmer celá jedna veža. Do ponuky však dávame byty priebežne, teda aj kupujúci v ďalších fázach predaja majú možnosť vybrať si byt v preferovaných výmerách a dispozíciách,“ hovorí Michal Padych, Business Director pre rezidenčné nehnuteľnosti v Penta Investments.

Aktuálne sú oslovovaní klienti, ktorí sa zaregistrovali na webe projektu v úvodnej kampani. Záujemcovia zároveň na stránke skypark.sk nájdu aj podrobné informácie o projekte, vrátane dispozícii bytov či cenníka. Taktiež môžu navštíviť nové predajné miesto priamo v priestoroch Digital Park II., kde je vystavený aj model projektu.

Organická architektúra v Bratislave

„Keďže je Zaha Hadid známa organickou architektúrou a do najmenších podrobností prepracovaným konceptom, výstavba projektu Sky Park bude preto v Bratislave skutočným unikátom,“ hovorí Juraj Nevolník, Development Director v spoločnosti Penta Investments. „Kvalitatívny, materiálový a technologický nadštandard je pre nás v tomto projekte priorita,“ dodáva.

V 2. etape Sky Park počíta Penta s dvoma administratívnymi budovami s celkovou prenajímateľnou plochou 55-tisíc m2. Jedna z dvoch administratívnych veží už disponuje stavebným povolením.

SKY PARK
7
Galéria
Zdroj: Penta Investments, s. r. o.
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM