Kultúra Rôzne

FOTO + VIDEO: Na Karloveských hodoch to rozvoniavalo burčiakom aj lahodnou cigánskou

Postavením hodového stromu v piatok odštartovalo najväčšie karloveské podujatie plné hudby, jedla, burčiaku a dobrej zábavy. Užívať si môžete až do nedele.

Ilustračný obrázok k článku FOTO + VIDEO: Na Karloveských hodoch to rozvoniavalo burčiakom aj lahodnou cigánskou
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Po tradičnom posvätení strapcov na Námestí sv. Františka sa hodový sprievod presunul aj s hroznovými strapcami do Líščieho údolia, kde už na každého čakal tradične bohatý program, vôňa klobások a cigánskej pečienky, burčiak aj cukrovinky.

Ako sa žilo a bojovalo na území Karlovej Vsi

V Karloveskej komunitnej uličke sa predstavili výlučne lokálne kluby, občianske združenia a jednotlivci z Karlovej Vsi so svojimi službami a produktmi.

V stredovekom historickom tábore s remeslami Karlsdorf Platz bolo vidieť, ako sa žilo a bojovalo na území Karlovej Vsi. Členovia Karloveského OZ Klub vojenskej histórie, Templári z hradu Bagras predvedli ukážky bojových zbraní, stredovekých brnení, dobového inventára, odievania a umenie žonglovania s odborným výkladom.

Hlavným partnerom podujatia je SWAN, ktorý na Karloveské hody priniesol aj stredoveký historický tábor a remeselníkov.

Počas víkendu bude každú hodinu premávať hodový vláčik z konečnej zastávky – Kuklovská na Dlhých dieloch do Líščieho údolia.

Ak ste ešte na hodoch neboli, zajtra určite nevynechajte stánok Dany Kleinert, ktorej projekt pomáha rodinám na úteku pri prenose svojich najmenších. Ako sama povedala na pódiu, jednoduchý nosič sa dá vytvoriť z troch nepotrebných tričiek. Stačia na to nožnice a 15 minút času, čo ste si aj dnes mohli pozrieť v stánku Domov na mame hneď pod pódiom.

Čítajte aj: Akčnému víkendu plnému bojov, kultúry, vedy a dobrého jedla bude priať aj počasie

Dobré jedlo a burčiak

Aké by to boli hody bez dobrého mäsa a burčiaku! V niekoľkých stánkoch ste si mohli vychutnať svetlý aj červený burčiak od stupavského až po modranský. Vôňa klobások, zemiakových placiek či cigánskej pečienky sa niesla celým Líščím údolím. Ak nie ste veľmi mäsitý, v ponuke boli, samozrejme, aj kukurica, lokše a langoše.

Stánky s cukrovinkami a balónmi rozprávkových motívov lákali najmä tých najmenších. Chlapci neohrdli ani možnosťou vyskúsať si aké to ej sedieť v ozajstnom traktore. Malé princezné si zase spokojne pochutnávali na cukrovej vate.

Hudba, tanec, aj trochu športu

O zábavu sa počas tohtoročných hodov postarali kvalitní umelci, ako napríklad Prešporskí junáci, Funny Fellows, Funkiez či Fragile. Malé aj veľké tanečnice dostalo do varu vystúpenie miestnych profesionálnych tanečníkov z Karloveského tanečného centra a sobotný večer zakončila Viva Oldies Party.

V nedeľu si ešte budete môcť vyskúšať cirkusové triky Cirkusovej školy CirKus-Kus, šikovné mažoretky si pre vás pripravili športovo-tanečné vystúpenie a zlatým klincom v závere dňa bude tanečno-ohňová šou v glamour štýle.

Podrobný program karloveských hodov nájdete TU.

Čítajte aj: OBRAZOM: Dúbravské hody hýria farbami, krojmi, zábavou aj vôňou dobrého jedla

Karloveské hody 2016
37
Galéria
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM