Šport Správy

FOTO: Tribúny Národného futbalového štadióna rastú do výšky

Výstavba Národného futbalového štadióna na Tehelnom poli je v plnom prúde. Robotníci pracujú deň čo deň a už sú badať aj základy budúcich tribún.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Tribúny Národného futbalového štadióna rastú do výšky
11
Galéria

Na Tehelnom poli, na mieste, kde kedysi stál štadión ŠK Slovan Bratislava, začala výstavba nového „stánku“ slovenskej futbalovej reprezentácie v septembri minulého roka. Stavebné práce napredujú každým dňom.

Základy tribún už stoja

V súčasnosti stavebník STRABAG Pozemné a inžinierske staviteľstvo s. r. o. realizuje výstavbu skeletu suterénu štadióna, ktorá by mala byť dokončená do konca júna. Na stavenisku môžeme vidieť desiatky žeriavov a iných ťažkých mechanizmov, rovnako ako množstvo robotníkov.

Výsledky ich práce sa postupne odzrkadľujú v podobe základov budúcich tribún, na ktoré sa má po dokončení zmestiť 22-tisíc ľudí a taktiež administratívne priestory.

Práce v jednej tretine

Podľa predbežných informácií by k odovzdaniu právoplatných kolaudačných rozhodnutí malo prísť najneskôr na jar 2018. Zistenia z posledného kontrolného dňa, ktorý bol 28. marca, ukázali, že momentálne je dokončená približne jedna tretina projektu.

Vybetónované základy má okrem budúceho štadióna už aj nový bytový komplex Tehelné pole, ktorý vyrastie medzi štadiónom a Základnou školou na Kalinčiakovej u­lici.

Výstavba Národného futbalového štadióna (19. apríl 2017)
11
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM