Rôzne

FOTO: Študenti vyrobili mapu bariér, ktorá ukázala, že mesto sa o chodcov nestará

Vysoké obrubníky, neoznačený priechod, rozbitý povrch, stĺpy uprostred chodníkov aj cyklochodníkov - bratislavská klasika.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Študenti vyrobili mapu bariér, ktorá ukázala, že mesto sa o chodcov nestará
13
Galéria
Zdroj: Google Maps

To, že Bratislava sa o chodcov nestará, sa ukázalo aj počas poslednej jesene a zimy. Niektoré chodníky aj cyklochodníky sú stále pokryté hrubou vrstvou ľadu, pohotovosti riešia desiatky úrazov spôsobených pádom na zľadovatených plochách.

Interaktívna mapa

Chodníky v Bratislave sú kapitola sama o sebe. Ak už aj nejaký je k dispozícii, vysoký obrubník či neoznačený priechod vedia vozičkárom či matkám s kočíkmi poriadne skomplikovať život. Mnohé sú rozbité a po výdatnom daždi plné mlák. Nehovoriac o stĺpoch umiestňovaných uprostred chodníkov, cyklochodníkov či vstupov na priechod pre chodcov.

Študenti 3. ročníka bakalárskeho štúdia pod vedením Dr. Slavomíra Ondoša spracovali v rámci predmetu Geografia mesta interaktívnu mapu problematických miest v mestskej časti Karlova Ves. S mapovaním metodicky pomáhalo aj združenie PDCS.

V rámci projektu zmapovali rozbité chodníky a schodiská, chýbajúce bezbariérové prístupy či zábradlie, ale aj zničené dopravné značenie, nesprávne parkovanie áut a nevyužité zanedbané plochy. Chodec je tak informovaný o tom, kde si má na čo dať pozor. Zároveň môže táto šikovná mapa poslúžiť mestskej časti pri riešení nedostatkov.

V online prostredí nájdete nielen označené problémy a nedostatky v mestskej časti, ale aj fotografie s popiskami k nim TU.

Karloveská mapa bariér
13
Galéria
Zdroj: Google Maps
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM