Tlačové správy Tlačové správy

FOTO SLOVAKIA 2015 - prednášky, workshopy a otvorený ateliér

Už o týždeň otvorí svoje brány 5. ročník najväčšieho podujatia pre fotografov na Slovensku FOTO SLOVAKIA 2015. Pre návštevníkov sme pripravili zaujímavý program. O svojich cestách porozprávajú známi cestovatelia akými sú Pavol Barabáš a Rudolf Svaříček.

Ilustračný obrázok k článku FOTO SLOVAKIA 2015 - prednášky, workshopy a otvorený ateliér
Zdroj: Dnes24.sk

Prednášky (blok prednášok známych fotografov a cestovateľov)
09.00 – 10.00 hod. Bhután ( Rudolf Švaříček)
10.15 – 11.15 hod. Moje Srdcové fotografie (Pavol Barabáš)
11.30 – 12.30 hod. Fotografujeme na horách (Jozef Sádecký)
12.45 – 15.00 hod. Cestovatelská fotografie – Jak lépe fotit
cestovatelskou reportáž (WS)

Etika při focení v zahraničí ( Marcel Konečný)
15.15 – 16.15 hod. Dakar, 24h LeMans… (Martin Straka)
16.30 – 17.30 hod. Hledáni ticha (Martin Stranka)

Jozef Sádecký je známy svojími úžasnými fotografiami krajiny. Prednáška bude zamerana na skusenosti s fotografovanim v horskom prostredí. Povieme si viac o výbere vhodnej techniky, vyhľadávaní krásnych lokalít, či už na Slovensku alebo v talianských Dolomitoch.

Ako získať pekné fotografie z ciest a na čo si treba dávať pozor pri fotografovaní v zahraničí sa dozviete na prednáške „Etika při focení v zahraničí“ s fotografom Marcelom Konečným.

Pracovať s prirodzeným svetlom, ako vytvoriť prirodzený portrét, finty a vychytávky – to všetko sa dozviete na na otvorenom WS Cestovatelská fotografia fotografa Marcela Konečného.

Zaujíma vás fotografovanie motosportu? Potom je premietanie fotografií a rozprávanie novinára a fotografa Martina Straku o pretekoch Dakar 2015, 24h Le Mans, ako aj o iných zaujímavostiach z motošportu určené práve vám…

O svojej tvorbe, ktorá získala mnoho medzinárodných ocenení porozpráva známy fotograf Martin Stranka v rámci prednášky „Hledáni ticha.“

Otvorený ateliér Elinchrom (ateliér s lektormi a modelkami a so svetelným vybavením zn. Elinchrom od firmy flashcentrum.cz).

Nezabudnite si priniesť fotoaparát. V otvorenom ateliéri vám skúsení lektori ukážu ako pracovať so svetlom, môžete si vyskúšať prácu s profesionálnou modelkou, lektor Matt Rybanský vám ukáže ako jednoducho a chutne vytvoriť snímku jedla.

10.15 – 11.15 Beauty & Fashion (Baranovičová)
11.30 – 12.30 Portrétne svietenie (Peniak)
14.00 – 15.00 Food & Drink (Rybansky)
15.15 – 16.15 Výtvarný fotoateliér (Peniak)

Už tradične nebude chýbať Portfólio review na stánkoch AKF A SEDF, kde môžete svoju tvorbu konzultovať so skúsenými lektormi.

Celý program nájdete na www.fotoslovakia.sk Tu si môžete program stiahnuť ako pdf súbor.

foto: Martin Straka

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM