Samospráva

FOTO: Ranný zásah štátnej polície pri odstraňovaní reklamných zariadení z ulíc mesta

V piatok ráno na Hodžovom námestí pokračovalo mesto s odstraňovaním 428 kusov trojnožiek. Zasahovala pri tom štátna polícia.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Ranný zásah štátnej polície pri odstraňovaní reklamných zariadení z ulíc mesta
5
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Vo štvrtok začala Bratislava odstraňovať 428 prenosných reklamných zariadení spoločnosti PRE SENT, s. r. o., známych aj ako trojnožky.

„Sme pobúrení protizákonným konaním pána primátora Nesrovnala, ktorý verejne siahol na súkromný majetok. V tejto súvislosti som sa už dnes obrátil aj na políciu, kde som podal trestné oznámenie,“ reagoval pre TASR vo štvrtok konateľ spoločnosti PRE SENT Peter Šrůtek, ktorý vníma odstraňovane trojnožiek ako krádež súkromného majetku.

Privolaná polícia

A tak zástupcovia spoločnosti PRE SENT v piatok ráno zavolali štátnu políciu na Hodžovo námestie, kde sa pokračovalo s odstraňovaním trojnožiek. „Policajti ale uznali oprávnenosť argumentácie magistrátu a to, že máme pravdu. Postup odstraňovania trojnožiek pokračuje a verím, že do konca zajtrajšieho dňa zmizne všetkých 428 neoprávnene uložených trojnožiek,“ povedal na mimoriadnom brífingu primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

„Situácia vznikla preto, lebo máme nedokonalé zákony a mesto má zviazané ruky zlými zákonmi,“ povedal primátor s tým, že opäť navrhne zmenu stavebného zákona, aby Bratislava a obce na Slovensku mali jednoznačné oprávnenie regulovať vonkajšiu reklamu.

„Chcel by som vyzvať všetkých zadávateľov reklamy, aby si dobre zvážili, s akými partnermi realizujú svoju reklamu, aby si dobre uvedomili svoje spoločenskú zodpovednosť voči Bratislavčanom, etické princípy, pretože toto sa v Bratislave diať nemôže,“ dodal na záver primátor.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM