Rôzne

FOTO: Podzemná parkovacia garáž Hrad nie je určená len poslancom

Pre návštevníkov Bratislavského hradu a objektov v jeho areáli je necelý mesiac k dispozícii podzemná parkovacia garáž Hrad.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Podzemná parkovacia garáž Hrad nie je určená len poslancom
Zdroj: internet

Objekt podzemnej garáže Hrad slúži predovšetkým na parkovanie osobných automobilov. Určený je návštevníkom areálu hradu, ktorí tam prídu v súvislosti s kultúrnymi a spoločenskými akciami organizovanými v Zimnej jazdiarni, aj potrebám NR SR.

Štyri podzemné podlažia

Kapacita garáží je 270 parkovacích miest. Objekt garáže má štyri podzemné podlažia navzájom prepojené dvojicou rámp. Vjazd do podzemnej garáže pod Bratislavský hradom nájdu noví návštevníci veľmi ľahko, keďže je pokračovaním už existujúceho vjazdu do garáží z ulice Palisády pod budovou na Západnej terase.

Pre návštevníkov bude otvorená každý deň od 8:00 hod. do 24:00 hod. s posledným vjazdom o 23:00 hod.

Cenník

Garáže nie sú poslanecké, ale sú určené predovšetkým pre verejnosť. Základná sadzba za parkovanie v podzemnej garáži Bratislavského hradu je 3 eurá za hodinu. Využiť môžete aj nočné parkovanie v čase od 19:00 do 8:00 hod. za 1 euro za celú noc (pri minimálnej dĺžke parkovania 7 hod).

V prípade, že plánujete stráviť nejaký čas v niektorej z prevádzok areálu hradu, môžete si uplatniť zľavu zo základnej sadzby priamo u personálu príslušnej reštauračnej prevádzky, alebo v pokladnici SNM. Takéto zvýhodnené parkovanie sa bude samozrejme týkať aj návštevníkov expozícií Slovenského národného múzea v paláci Bratislavského hra­du.

Sadzba pre návštevníkov SNM, určených prevádzok v areáli Bratislavského hradu a označení vo validátore (max. na 3 hodiny) je 1,50 eur za hodinu.

Bezplatné parkovanie v podzemnej garáži budú mať osoby s ťažkým zdravotným postihnutím po predložení príslušného preukazu a parkovacieho preukazu.

Fotografie priestorov novej garáže si môžete pozrieť TU.

foto: dontbelievepho­to.blogspot.sk

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM