Rôzne

FOTO: Otvorte Srdce pri vynovenom altánku neďaleko Devínskej Novej Vsi

Lokalita Srdce je pre ľudí z Devínskej Novej Vsi miestom, kde sa dá skvelo spojiť turistika so zábavou. V sobotu sa k nim môžete pridať na podujatí Otvorme Srdce.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Otvorte Srdce pri vynovenom altánku neďaleko Devínskej Novej Vsi
10
Galéria
Zdroj: Kvetka Kucharova FB

Ak na svojich prechádzkach často „zablúdite“ do lokality Srdce na Devínskej Kobyle, určite dobre poznáte altánok, ktorý poskytuje prístrešok výletníkom nielen v nepriaznivom počasí. Altánok bol zanedbaný, pokým si nevyhrnula rukávy skupina nadšencov z Občianskej iniciatívy (OI) Pre Devínsku a tiež dobrovoľní hasiči z Devínskej Novej Vsi.

Srdcom opravy nekončia

„Turistický prístrešok pod Srdcom postupne obnovujeme, zatiaľ je nanovo natretá konštrukcia a strecha vďaka Dobrovoľnému hasičskému zboru (DHZ) Devínska Nová Ves a pribudne aj nové drevené obloženie na sedenie, smetné koše a ohniská,“ píše na sociálnej sieti OI Pre Devínsku.

Spomínaná občianska iniciatíva sa chystá skultúrniť aj ďalšie lokality v okolí svojej mestskej časti. „Začíname od SRDCA a budeme pokračovať ďalej. Veríme, že je v Devínskej ešte stále dosť ľudí, ktorí chcú niečo dobré spraviť pre svoje okolie aj pre druhých,“ dodávajú ľudia z OI Pre Devínsku.

Otvorené Srdce

Lokalita Srdce je pre mnoho Devínskonovoveš­ťanov miesto, ktoré spája ľudí, miesto kde sa mnohí stretávali a spojili turistiku so zábavou. Generácie miestnych obyvateľov využívali tento priestor v lone prírody na opekačky a stanovačky s priateľmi a rodinou.

„Naším cieľom je obnoviť túto tradíciu a otvoriť tak SRDCE pre všetkých. Budeme radi, ak strávite príjemný deň v prírode, s rodinou, známymi a priateľmi, oddýchnete si a zabavíte sa v prírode,“ píše sa na stránke mestskej časti Bratislava-Devínska Nová Ves, ktorá v spolupráci s Občianskou iniciatívou Pre Devínsku pripravila na sobotu príjemné podujatie práve v lokalite Srdce.

Všetkých, ktorí sa na milú akciu vyberú, čaká súťaž vo varení guláša, program pre deti, obnovený turistický prístrešok a ohniská a veľa ďalšieho. Viac sa dozviete TU.

sobota / lokalita Srdce, Devínska Nová Ves / od 9:00 hod. / vstup zdarma

Srdce - rekonštrukcia altánku
10
Galéria
Zdroj: Dárius Krajčír FB
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM