Nina Táborská Správy

FOTO: Klientske centrum otvorí brány už o pár dní, takto vyzerá

Od pondelka 1. februára 2016 začne fungovať v Bratislave v skúšobnej prevádzke moderné klientske centrum štátnej správy. Presťahuje sa sem štátna správa z desiatich adries v hlavnom meste. Priniesť má jednoduchšie a pohodlné vybavenie úradných vecí na jednom mieste.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Klientske centrum otvorí brány už o pár dní, takto vyzerá
Zdroj: TASR

Nové Klientske centrum sídli na Tomášikovej 46 v budove známej ako stará IKEA. Úradné hodiny bdue mať každý deň bez obedňajšej prestávky.

„Pre občanov budú v klientskom centre dostupné služby ako napríklad prihlasovanie a prevod držby vozidiel, vybavovanie dokladov pre okresy Bratislava I a III, agenda živností, štátneho občianstva, osvedčenie listín a overovanie podpisov, zmena mena a priezviska, ako aj záležitosti lesného a pozemkového hospodárstva či životného prostredia a cestnej dopravy. Klientske centrum bude poskytovať aj viacero doplnkových služieb,“ informovala Bratislava24.sk Marta Fabianová z tlačového odboru kancelárie ministra vnútra SR.

Klientske centrum bude dostupné individuálnou aj mestskou hromadnou dopravou. V blízkosti sú zastávky autobusových liniek 39, 50, 53, 61, 63, 96, 196 a trolejbusových liniek 204 a 205.

Ako informovala Fabianová, pred úradom je dostatočné množstvo parkovacích miest, pričom parkovať možno zadarmo jeden a pol hodiny. „V prípade, ak klient preukáže, že vybavoval záležitosti dlhšie ako uvedený čas, bezplatné parkovanie mu predĺžia.“ dodala.

Z dôvodu sťahovania nebudú pre verejnosť v piatok 29. januára otvorené pracoviská okresného úradu (okrem katastrálneho odboru) a oddelenia dokladov v okrese Bratislava I na Sasinkovej a v okrese Bratislava III na Vajnorskej.

Viac sa dočítate tu: Klientske centrum začne fungovať už od 1. februára. Pozrite sa, čo všetko tam vybavíte

Ako centrum vyzerá, si môžete pozrieť vo fotogalérii.

Nové Klientske centrum
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM