Rôzne

FOTO: Kde sa stala chyba? Kvetináče plné smetí vs. prázdny kôš na odpadky

Na jednej z najfrekventovanejších ulíc Bratislavy slúžia kvetináče ako odpadkové koše. Na čo potom slúžia odpadkové koše?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Kde sa stala chyba? Kvetináče plné smetí vs. prázdny kôš na odpadky
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Bratislava sa teší stále vyššej návštevnosti zahraničných turistov, ktorí svojimi objektívmi s obľubou zvečňujú dominanty hlavného mesta. Populárnym je najmä Staré Mesto s historickým centrom a uličkami plnými kaviarní a galérií.

Plastová džungľa

Napriek snahe mesta, stoviek dobrovoľníkov a občianskych združení udržiavať ulice hlavného mesta čisté a upravené, ešte stále sa cestou do práce brodíme bordelom najrôznejšieho dru­hu.

„Príkladom“ je jedna z najfrekvento­vanejších ulíc Bratislavy, miesto, kde sa nejedna noha turistu prvýkrát dotkne „bratislavskej zeme“ – Rázusovo nábrežie. Na autobusy plné turistov priamo pod hotelom Danube sme si už zvykli. Všimli ste si ale, aký neporiadok za sebou zanechávajú?

Keď sme miestom prechádzali, zostali sme veľmi znechutení neporiadkom, ktorý plní kvetináče lemujúce chodník aj bezprostredné okolie mladých stromčekov. Odpad po fastfoodovom jedle, kopy kávových téglikov aj pet fľaše. Najviac nás však zarazil prázdny odpadkový kôš len pár metrov od smetiska, ktoré v kvetináčoch klí­či.

„Skvostné dielo“

Uvedený chodník nie je v správe hlavného mesta, ale mobilná zeleň áno. „Mobilnú zeleň čistíme pravidelne, po tomto podnete ale zvýšime cykličnosť čistenia, v tomto prípade vyčistíme aj chodník, ale zároveň upozorníme správcu chodníka na to, aby aj on dbal na zvýšenú pozornosť na čistenie tejto plochy,“ prisľúbilo hlavné mesto.

A kto je autorom tohto skvostného diela? Samotní páni autobusári, ktorým 15-minútové povolenie na státie pod hotelom bohate stačí na to, aby stihli kvetináče bez výčitiek svedomia naplniť. Ďakujeme, že nám (ne)pomáhate udržiavať v našom meste čistotu a poriadok.

Neporiadok v Starom Meste
9
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM