Šport Správy

FOTO: Bežci testovali svoju výdrž na bratislavskom maratóne

Dnešný slnečný deň patril v hlavnom meste všetkým bežeckým nadšencom. Konal sa tradičný bratislavský maratón.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bežci testovali svoju výdrž na bratislavskom maratóne
12
Galéria
Zdroj: TASR

Prvý aprílový víkend sa v Bratislave niesol v znamení 12. ročníka tradičného bežeckého podujatia ČSOB Bratislava Marathon 2017. Maratón je oficiálnym slovenským šampionátom. Je však otvorený aj pre hobby bežcov.

Podujatie odštartovalo už v piatok, kedy sa uskutočnilo finále projektu Detská atletika. Súčasťou maratónskeho víkendu bol aj tzv. History Run. Išlo o beh po najvýznamnejších pamiatkach mesta. Hlavné disciplíny boli však na programe dnes. Bežal sa maratón, polmaratón aj štafetový beh.

Slovenskí víťazi

Majstrami Slovenska v maratóne sa nakoniec stali Jozef Urban a Sylvia Šebestian, ktorí mali zo všetkých pretekárov najlepšiu kondičku. Historicky prvého slovenského víťaza absolútneho poradia doviedol do cieľa úspešný paralympijský cyklista Jozef Metelka. „Pocity sú dobré. Troška ma zradila noha na posledných šiestich kilometroch, ale nesmierne ma teší, že som vyhral toto podujatie. Je to moje druhé víťazstvo v maratóne,“ povedal člen klubu TJ OBAL SERVIS Košice. Urban si okrem triumfu v čase 2:29:44 hodiny odniesol aj finančnú odmenu vo výške 600 eur.

Druhý titul majsterky Slovenska si vybojovala Sylvia Šebestian. Časom 3:05:01 hodiny dobehla do cieľa na tretej pozícii v celkovom poradí žien. „Na tento maratón som začala trénovať asi vo februári. Bola to krátka príprava. Po 38. kilometer sa bežalo super, potom to už bolo trápenie, ako ste mohli vidieť na mojej tvári,“ vyjadrila sa najrýchlejšia Slovenka v cieli. Celkovou víťazkou sa v čase 2:51:49 hodiny stala Češka Michaela Mertová.

Podujatie malo opäť aj charitatívny zámer a organizátori tentoraz pomohli 12 hendikepova­ným deťom.

ČSOB Bratislava Marathon 2017
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM