Nina Táborská Samospráva

Finančný príspevok od mesta dostalo viac ako 170 mnohodetných rodín

Hlavné mesto Bratislava v zastúpení poslancov mestského zastupiteľstva a zamestnancov magistrátu v pondelok rozhodlo o pridelení príspevkov pre mnohodetné rodiny, ktoré majú najmenej štyri nezaopatrené deti a majú trvalý pobyt na území hlavného mesta.

Ilustračný obrázok k článku Finančný príspevok od mesta dostalo viac ako 170 mnohodetných rodín
Foto: Rastislav Búgel

Mesto vyhovelo 177 rodinám a prispelo tak príspevkom spolu na 789 detí. Celková suma prerozdelených financií je takmer 50-tisíc eur.

„Pomoc rodinám s deťmi je dôležitá, pretože starostlivosť o deti si vyžaduje nemalé množstvo finančných prostriedkov. Takýmto spôsobom vieme rodinám aspoň trošku pomôcť preplatením časti nákladov súvisiacich so školou, tábormi či športovými aktivitami,“ uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Mnohodetné rodiny mohli využiť možnosť preplatenia nákladov spojených s návštevou základnej umeleckej školy (nákup hudobného nástroja, príspevok na úhradu výdavkov na štúdium), na preplatenie jazykového vzdelávania, záujmovej činnosti v centrách voľného času či aktivít v športových kluboch.

Takisto mohli žiadať o príspevok za účasť na výlete organizovanom školskými zariadeniami, za účasť na tábore, či pobyte v škole v prírode, alebo na lyžiarskom výcviku a v neposlednom rade aj na preplatenie cestovného lístka mestskej hromadnej dopravy v Bratislave.

V žiadostiach, ktoré boli doručené na Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy, si rodiny uplatňovali preplatenie najmä nákladov spojených s návštevou základných umeleckých škôl, športovými krúžkami, aktivitami centier voľného času, letných táborov či lyžiarskych zájazdov. Mnohodetné rodiny mohli posielať svoje žiadosti do konca septembra. Celkovo bolo prerozdelených 49.962,88 eur.

Prečítajte si tiež: Princíp solidarity s malými mestskými časťami je ohrozený. Štyri veľké mestské časti už nechcú prispievať ostatným

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM