Maros Palesch Iné športy

Finálová séria po prvom víkende vyrovnaná

Finálová séria baseballovej extraligy má za sebou prvé dve dejstvá. V sobotu dominovali obidve obrany a predovšetkým nahadzovači.

Mike Wieda umožnil pálkarom Slovana iba 4 hity, Marek Bošanský a Šimon Procháczka umožnili Angels 5 hitov. Slovan zaútočil hneď v prvej zmene, keď zaznamenal 3 z celkových 4 hitov a skóroval úvodný bod finále. Na koniec boli štastnejši hráči Angels, ktorým sa v tretej zmene podarilo skórovať dvakrát a Mike Wieda ich tesné vedenie 2:1 aj za pomoci výborných zákrokov v obrane udržal až do konca.

V nedelnom druhom zápase už trnavská obrana nebola tak dominantná. Pálkari Slovana sa síce rozbiehali pomalšie, ale v 6 zmene konečne prelomili obranu Angels a skórovali 6 krát. V dohrávke 7 zmeny potom pridali ďalších 5 bodov a rozdrvili tak sebavedomú Trnavu 11:1 po 7 zmene. Pred nasledujúcim víkendom sa teda začina od nuly. Otázka, ktorá bude zaujímať celú baseballovú verejnosť na Slovensku je jasná: Dokáže Slovan konečne zdolať Mika Wiedu?

Finale extraligy medzi Angels Trnava a Slovanom Bratislava bude pokračovať v sobotu 1.10.2011 o 14 h­odine a nedelu 2.10.2011 o 14 h­odine na ihrisku Angels v Trnave. (Baseballové ihrisko BK STU Angels Trnava, J.Bottu 23, Trnava) Stav série je vyrovnaný na 1:1, a hrá sa na tri víťazné zápasy.

Zdroj + foto: Pavol Teslík

BASSEBAL - LIGA
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM