Aktualizované Nina Táborská Rôzne

Filmy, literatúra, móda aj tanec. Aj na toto sa môžete tešiť už tento pracovný týždeň

Tento pracovný týždeň bude doslova festivalový. Na svoje si prídu milovníci módy, literatúry, filmoví fajnšmekri aj nadšenci exotických tancov. Spravte si dobrú náladu po práci a vyberte si z bohatého kultúrneho programu, ktorý vám ponúka hlavné mesto.

Ilustračný obrázok k článku Filmy, literatúra, móda aj tanec. Aj na toto sa môžete tešiť už tento pracovný týždeň
Zdroj: TASR

Art Klub v Kafe SCHERZ

Aké sú naše médiá a kto ich ovláda? To je téma dnešnej večernej diskusie, ktorá sa bude konať 13. októbra o 17:00 Palisádach č. 27.

Vstupné sú 2 eurá, pričom zakúpením vstupenky prispejete 1 euro pre Nadáciu na Výskum rakoviny a 1 euro na chod podujatí ART klubu.

Pančlajn

Ak máte radi autorský humor a neošúchané vtipy príďte si pozrieť a najmä zabaviť sa na komikoch, ktorí sa predstavia v jedinečnej stand-up comedy show v Bratislave.

Podujatie začína v stredu o 20:00 v Kc Dunaj. Vstup: 9€ alebo 8€ v predpredaji.

Festival Áčko 2014

V stredu 15. októbra o 10:30 štartuje v poradí už 18. ročník festivalu študentských filmov – Festival Áčko. V súťažnej prehliadke sa vám predstaví niekoľko študentských filmov z filmových a audiovizuálnych stredných a vysokých škôl na Slovensku. Tešiť sa môžete na množstvo prednášok, masterclass, afterparties a pravdaže filmov.

Dni slovenskej literatúry 2014

Jeseň v knižnej atmosfére môžete zažiť od 15. októbra od siedmej večer v Komornom štúdiu SRo a pokračovať môžete od desiatej ráno nasledujúceho dňa. Dni slovenskej literatúry vám ponúkajú jedinečnú príležitosť stretnúť sa s literatúrou prostredníctvom rôznych besied, čítačiek, inscenovaných pásiem či tvorivých dielní.

Festival sa bude konať na rôznych miestach v centre Bratislavy: kníhkupectvo Gorila, Martinus, Panta Rhei, Artforum, Stará tržnica, a veľa iných. Najzaujímavejším miestom bude MHD.

Fashion Live!

Prvé módne podujatie začína už túto stredu prehliadkami slovenskej a svetovej módy v Starej Tržnici. Predstavia sa vám rôzni módni dizajnéri, oslavný sviatok módy podporí mladých módnych tvorcov, tešiť sa môžete na zaujímavé fashion talky napríklad v priestoroch Gorila Urban Space, či dizajnérske showroomy.

Okrem iného ma LIVE! tento rok aj charitatívny rozmer. Festival módy potrvá tri dni.

Afro-Bailar Festival

V piatok štartuje trojdňový festival tancov kizomba, semba a funana. Učiť sa môžete od rôznych umelcov a odborníkov, okrem tancov si vychutnáte aj živú hudbu. Vstupné na všetky tri dni je 85 eur. Festival 17. októbra o 20:30 otvorí opening párty.

Spolu proti obchodovaniu s ľuďmi

O 17:30 už tento piatok v kine Lumiére štartuje pilotný projekt filmového festivalu Spolu proti obchodovaniu s ľuďmi. V rámci festivalu sa vám predstaví jeden z najrýchlejšie rastúcich globálnych zločinov a zároveň tiež jeden z najväčších zdrojov príjmu organizovaného zločinu.

Túto problematiku priblížia aj rôzne sprievodné diskusie, obrazová výstava a tiež kampaň GIFT box Slovakia – Ľudia nie sú na predaj. Tešiť sa môžete na filmy z prevažne zahraničnej produkcie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM