Alexandra Húsková Správy

Fico sa stretol s Nesrovnalom. Rokovali aj o financovaní Bratislavy

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal sa dnes stretol s predsedom vlády SR Robertom Ficom. Cieľom stretnutia, ktoré inicioval primátor, bolo informovať premiéra o problémoch, s ktorými sa Bratislava stretáva a ktorých riešenie si vyžaduje spoluprácu predstaviteľov mesta a vlády.

Ilustračný obrázok k článku Fico sa stretol s Nesrovnalom. Rokovali aj o financovaní Bratislavy
Zdroj: Dnes24.sk

Nesrovnal svoju iniciatívu vysvetlil tým, že je potrebné, aby boli predstavitelia krajiny informovaní o koncepčných problémoch, s ktorými sa borí hlavné mesto SR.

„S predsedom vlády sme sa rozprávali nielen o zlom nastavení financovania Bratislavy, ale aj o ďalších aktuálnych témach, ako je príprava na predsedníctvo Slovenska v Rade EÚ či výstavba Národného futbalového štadióna,“ načrtol témy rozhovoru Nesrovnal.

Primátor oboznámil premiéra s aktivitami Bratislavy, ktoré vedenie mesta podniká v súvislosti s prípravou na predsedníctvo. Jedným z takýchto krokov je napríklad úprava priestoru Hlavnej stanice a priestoru pred budovou na Námestí Franza Liszta. Primátor podrobne oboznámil premiéra s nespravodlivým nastavením financovania Bratislavy.

Hoci je totiž Bratislava hlavným mestom, je financovaná rovnako ako ďalších 2900 obcí na Slovensku. „Nemôžeme sa preto čudovať, že Bratislava vyzerá tak, ako vyzerá. Hospodári totiž s polovičným rozpočtom, ako by bolo potrebné,“ vysvetlil.

Stretnutie bratislavského primátora s predsedom vlády bolo prvým po Nesrovnalovom zvolení v novembri 2015. Spoločné rokovania by mali mať pravidelné pokračovanie.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM