Kultúra

Festivaly AnimeShow a Game Expo sa blížia. Tento rok privítajú návštevníkov v nových priestoroch

Medzinárodné festivaly AnimeShow a Game Expo 2015 privítajú svojich návštevníkov v nových priestoroch. Tri dni venované anime, mange, japonskej kultúre, scifi, fantasy a hrám si budú môcť vychutnať v bratislavskom Dome kultúry Ružinov.

Ilustračný obrázok k článku Festivaly AnimeShow a Game Expo sa blížia. Tento rok privítajú návštevníkov v nových priestoroch
Zdroj: TASR

Pripravené sú desiatky prednášok na populárne témy, workshopy a diskusie.„Dlhodobo sme hľadali lepšie priestory, než je Istropolis. Snažili sme sa našim návštevníkom poskytnúť viac možností programu,“ uviedol na tlačovej konferencii v Bratislave organizátor Róbert Žittňan z občianskeho združenia Anime Crew.

To pripravilo v rámci 8. ročníka AnimeShow a 7. ročníka Game Expo množstvo ďalších noviniek, ale sľubuje tiež tradičné atrakcie.

Nové priestory svojou prítomnosťou pokrstí špeciálny hosť festivalu z Japonska, oficiálny Pikachu maskot. „Je to asi dvojmetrová figurína, človek v tom bude chodiť, takže fanúšikovia tejto anime kultovej figúrky budú môcť vidieť skutočného maskota priamo od výrobcu,“ vysvetlil Žittňan.

V programe festivalu figuruje karaoke, fan-art, premietanie anime a hraných filmov (Edge of Tomorrow, Expendables 3, Socialistický Zombi Mord).

Nechýbajú kvízy, herné a kartové turnaje, retro konzolové hry ako aj prezentácie herných vývojárskych štúdií Warhorse, Cauldron, Pixel Federation a Fun2Robots. „Každý rok sa snažíme návštevníkom ukázať nielen tradičné počítačové hry, ale chceme ukázať aj niečo, čo doma nemajú,“ avizoval Žittňan výstavu japonských retro konzol z 80. a 90. rokov.

„Keďže úzko spolupracujeme s múzeom Arkady.sk, budeme tam mať aj výstavu herných automatov z Japonska, ktoré budú zadarmo na vyskúšanie.“

Tradičnou súčasťou festivalu, na ktorom dostanú priestor aj najznámejší slovenskí youtuberi, budú atraktívne súťaže, novinky od svetových vystavovateľov či prezentácie knižných noviniek. Dominantou podujatia ostáva kostýmová súťaž Cosplay.

„Súťažiaci si vytvorí kostým podľa nejakej postavy alebo hrdinu z filmu, komiksu, hry, snaží sa sám čo najvernejšie kostým ušiť a opublikovať ho,“ priblížil Róbert Žittňan kostýmovú súťaž, ktorej výherca poputuje v októbri na európske finále v Londýne.

Festivaly otvoria svoje brány v priestoroch Domu kultúry Ružinov v piatok 27. februára o 13.00 h a posledných návštevníkov vyprevadia v nedeľu 1. marca o 17.00 h.

Prečítajte si tiež: O Bratislave v Bratislave: Päť diskusií týždňa, ktoré by vám nemali ujsť

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM