Kultúra

Festivalovo-športový víkend nabitý dobrou náladou je tu

Ak ste toto leto nestihli Bratislava inline, máte poslednú možnosť. Po bláznivej tancovačke na hradbách si môžete naplniť brušká na nedeľnom pikniku.

Ilustračný obrázok k článku Festivalovo-športový víkend nabitý dobrou náladou je tu
Zdroj: Facebook

Hrubé hody

V Záhorskej Bystrici sa dnes večer začínajú tohtoročné Hrubé hody. Ich súčasťou budú aj viaceré športové podujatia. V sobotu sa uskutoční už šiesty ročník Hodového behu o pohár starostu, v nedeľu bude okrem Námestia Rodiny centrom hodov i futbalový areál. V rámci kultúrneho programu vystúpia na hodoch napríklad spevácky zbor Bystričan, Ľudová hudba Dudíci či The Beatles Revival Band.

piatok – nedeľa / Záhorská Bystrica

Critical Mass po stopách antifašistického odboja

Znovu sa blíži výročie SNP, ktoré si aj tento rok pripomenieme tradičnou cyklojazdou po stopách antifašistického odboja. Vyrazíme v piatok 26. augusta o 18.00 hod. z námestia SNP. Jazdu zakončíme premietaním filmu o osobnej púti človeka – cyklistu za snom o zjednotení Severnej a Južnej Kórey – Okwan na ceste za slobodou.

piatok / 18.00 hod. / Námestie SNP

Bratislava Inline

Už dlhé roky sú neoddeliteľnou súčasťou letného programu hlavného mesta korčuliarske piatky, Bratislava Inline. Tohtoročný posledný organizovaný prejazd mestom tisíckou korčuliarov, cyklistov a kolobežkárov, ktorý prináša jedinečnú možnosť zajazdiť si po bratislavských cestách vo výbornej atmosfére odštartuje o 20.00 hod. z oddychovej zóny za Aupark Shopping Center.

piatok / 20.00 hod. / Aupark

Uprising reggae festival

Medzi jedno z najzaujímavejších podujatí v Strednej Európe Uprising reggae festival, ktorý každoročne prilákal do Bratislavy okrem tisícky Slovákov aj zástupy hudobných fanúšikov z okolitých krajín, čaká na svoje deviate pokračovanie už tento víkend. Festival postavený na menších žánroch prinesie od piatku, 26. augusta až do nedele rána, okrem legiend reagge, latino, dancehallu, hiphopu a elektronickej hudby, aj cinema zónu, workshopy i kulinárske špeciality.

piatok – sobota / Zlaté piesky

Záleská divadelná púť

Veľké veci sa cez víkend budú diať aj na malom festivale Záleská divadelná púť. 6. ročník divadelného festivalu ponúka 26. a 27. augusta nabitý hudobno-divadelný program. Večernými lákadlami sú Teatro Tatro, Záhorácke divadlo, Hrana, Sima Martaus a Chikilikitua.

piatok – sobota / Zálesie

Farmárska ulička

Výsledky práce šikovných rúk sa v sobotu, 27. augusta predvedú aj v ďalšom vinárskom mestečku, v Pezinku. Na radničnom námestí Pezinka si počas Farmárskej uličky budete môcť nakúpiť produkty od lokálnych farmárov, remeselníkov, vinárov či handmade výrobcov.

sobota / 8.00 – 13.00 hod. / Pezinok

Tretí vek na námestí

Tretí vek na námestí je podujatie určené nielen pre seniorov. Cieľom je prezentácia nezriaďovaných organizácií, ktoré pracujú pre a so seniormi a prispievajú k tomu, aby sa seniorom žilo lepšie. V stánkoch a na pódiu sa predstavia aktivity, programy, služby a benefity určené seniorom – kozmetická poradňa, líčenie, zdravé jedlá, balíčky tovarov a služieb . Súčasťou prezentačného podujatia bude bohatý kultúrny program – cvičenie pre seniorov, milonga, módna prehliadka, vystúpenia seniorských speváckych zborov: Staromešťan, Račan, Bystričan, Petržalčanka, Melódia, Slovácky súbor a Skaličané.

sobota / 10.00 hod. / Hviezdoslavovo námestie

Mostrun

Športové podujatie pre celú rodinu sa bude konať aj 27. augusta v obci Most pri Bratislave, kde sa začne prvý ročník Mostrun alebo behu pre všetkých. Bežecké trate v kategóriách pre deti, dospelých i nordic walking odštartujú v sobotu.

sobota / 10.00 hod. / Most pri Bratislave

Varí celá dedina

Miestna organizácia Únia žien Vás pozýva na 3. ročník súťaže vo varení gulášu. 13.30 štartuje varenie, 16.30 hodnotenie porotou, 17.30 voľný program. Organizované budú tiež sprievodné podujatia ako opekanie špekáčikov, maľovanie na tvár, tvorivé dielne. Prihlášky na Obecnom úrade alebo elektronicky. Uskutoční sa na športovom ihrisku vo Vrádišti.

sobota / 13.30 hod. / Malacky

Šenkvické letné vína

Vinári a vinohradníci zo Šenkvíc pozývajú 27. augusta stráviť sobotný večer pri jednej z ďalšej série letných ochutnávok Šenkvických vín. Spoznať Šeknvické vína, posedieť a podiskutovať s miestnymi vinármi v príjemnej atmosfére budete môcť tentokrát už aj pri degustovaní zlatistého burčiaku.

sobota / 18.00 – 22.00 hod. / Šenkvice

Swingový večer na hradbách

Legendárne tanečné večery na hradbách sa vracajú! Aspoň na jeden večer. Po dlhej prestávke vám s radosťou oznamujeme, že B-Swing pre vás pripravil swingovú tančiareň v tomto krásnom prostredí Bratislavských mestských hradieb. Príďte v sobotu pretancovať magický letný večer na mieste, ktoré je v centre, ale zároveň má svoj vlastný svet. Vítaní sú všetci, ktorí chcú stráviť príjemný večer pri hudbe.

sobota / 19.00 – 22.00 hod. / Bratislavské mestské hradby

Hudba na Červenom Kameni

Hudbou budú tento víkend znieť aj múry hradu Červený Kameň, kde sa v sobotu 27. augusta o 19.00 bude konať sláčikový koncert v podaní tria súrodencov Petrášovcov. V nedeľu, 28. augusta na ňom odohrá svoj koncert jedna z najvýznamnejších osobností českej folkovej scény – Jaromír Nohavica. Hosťom trojhodinového koncertu, ktorý sa začne o 20.00 bude poľský akordeonista a klavirista Robert Kusmierski.

sobota – nedeľa / 19.00 hod. / hrad Červený Kameň

XX. ročník cestných pretekov historických motocyklov

Nepremeškajte viac ako 80 jazdcov z piatich krajín. Súčasťou podujatia, ktoré je zároveň Memoriálom Arnolda Gašpara, budú Medzinárodné majstrovstvá Slovenska v jazde pravidelnosti.

Tréningy sa začínajú o 9.00 hod. a preteky o 14.00 hod.

nedeľa / 9.00 hod. / Malacky

Bazár na hrade Devín

Bazár na hrade Devín zameraný na starožitnosti, hand-made a vintage. Koná sa vždy poslednú nedeľu v mesiaci od apríla do septembra. Čakajú na vás vystúpenia pre deti, ale aj kreatívne worshopy. Tento rok sa môžete rovnako tešiť na výrobky od šikovných mamičiek z projektu Čo dokáže mama. O občerstvenie sa postará kávička od Pána Králička, domáce a koláčiky od šikovných mamičiek.

V celom areáli je zákaz vstupu so psom. Program sa uskutoční iba v prípade priaznivých poveternostných podmienok.

nedeľa / 10.00 – 15.30 hod. / Hrad Devín / vstupné 4 eurá, deti a seniori 2 eurá

Nedeľný piknik Bratislavčanov

Ďalší z nedeľných piknikov Bratislavčanov bude mať prívlastok „zvieratkový“. Vysvetlíme si, čo je to dog dancing (TANEC SO PSÍKOM), zatancovať príde účastníčka ME v dog dancingu AĎKA TOMEKOVÁ so svojimi psíkmi LUNKOU, ARIOU a ORINKOM. Jednodňová výstava bude tiež zvieratková, predstavíme si psíky na adopciu i psíky adoptované. Opäť sa bude hrať badminton, guličky, guma. A nezabudli sme ani na našu súťaž o najlepší koláč. Téma pikniku: SLADKOSTI SO SLIVKAMI.

nedeľa / Sad Janka Kráľa / 15.00 – 18.00 hod.

Čítajte aj: Bratislava ponúka zábavu na vlnách, relax v prírode aj dobré pivko

Ilustračný obrázok

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM