Michaela Katonová Kultúra

Festival Slnko Spirit v bratislavskom NuSpirite bude oslavou slovenskej hudby

Koncerty Longitalu, Korben Dallas, Katarzie, Hviezdy, Tu v Dome a Archívneho Chlapca. K tomu dídžeji Stanka, Losos, Bálik a Lyrik ako moderátor celého večera. Takýto atraktívny program je pozvánkou na druhý ročník festivalu Slnko Spirit, ktorý sa uskutoční 18.decembra v bratislavskom NuSpirit Clube.

Ilustračný obrázok k článku Festival Slnko Spirit v bratislavskom NuSpirite bude oslavou slovenskej hudby
Zdroj: Dnes24.sk

Posledný predvianočný piatok sa v Nu Spirite budú striedať žánre, dídžeji a kapely, z ktorých väčšina tento rok vydala svoj album na značke Slnko Records. V prestížnom vydavateľstve ich tento rok vyšlo celkovo osem. Tradíciou podujatia Slnko Spirit je priniesť na jedno pódium práve účinkujúcich, ktorých nahrávky sú čerstvé, alebo minimálne sa čerstvými čoskoro stanú, čo je prípad Katarzie.

Avšak festivalová párty Slnko Records nebude len o hudbe. Celý nápad vznikol pred pár rokmi, keď zakladateľom hudobného vydavateľstva skrsla v hlavách myšlienka rozšíriť príjemné výročné posedenia z muzikanstkého kruhu aj na poslucháčov a ďalších podporovateľov slovenského labelu.

“Chceme našim fanúšikom ich podporu vrátiť,” hovorí speváčka a vydavateľka Shina.

So svojimi kolegami pre návštevníkov pripravila Slnko butik s CD za kamarátske ceny, špeciálnu fotostenu pre ľudí z publika aj účinkujúcich a tiež súťaž o kompletnú diskografiu Slnko Records 2015. Tú môže vyhrať každý, kto si na festival zakúpi vstupenku v predpredaji.

V týchto dňoch Slnko Records navyše zverejňuje aj kompiláciu skladieb z albumov, ktoré na značke vyšli v uplynulom roku. “Stiahnite si ich zadarmo, vráťte sa k nám po svoje obľúbené albumy a hlavne príďte na Slnko Spirit. Nu Spirit Club bude 18. decembra ostrovom dobrej hudby a oslavou života v nej,” pozýva Dano Salontay z Longitalu.

Foto: NuSpirit

Prečítajte si tiež: Festival Waves Bratislava zobudil hudobnú scénu, kluby zaplnilo viac ako 3-tisíc ľudí denne

V Pisztoryho paláci prebieha festival bezdomoveckých divadiel

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM