Alexandra Húsková Kultúra

Festival Kultúrne leto ponúkne v Bratislave až 300 podujatí! Zabaví nás Viva Musica, Hudba na Dunaji, Tango show, či Shakespeare

V Bratislave budú najbližšie mesiace plné hudby, zábavy, dobrej atmosféry a zážitkov. Od júna do septembra nás bude baviť viac ako 300 kultúrnych podujatí, medzi ktorými nebude chýbať folklórny festival Slovakia folk, divadelný festival Letné shakespearovské slávnosti, či Latino show.

Ilustračný obrázok k článku Festival Kultúrne leto ponúkne v Bratislave až 300 podujatí! Zabaví nás Viva Musica, Hudba na Dunaji, Tango show, či Shakespeare
Zdroj: TASR

V hlavnom meste odštartoval 40. ročník najstaršieho a zároveň najväčšieho mestského festivalu Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava 2015.

„Prvé podujatia Kultúrneho leta a Hradných slávností Bratislava sa odvíjajú už od najbližších víkendov a potrvajú do 20. septembra. Program bude prebiehať na 30 scénach v 14 mestských častiach,“ priblížil Vladimír Grežo, riaditeľ Bratislavského kultúrneho a informačného strediska (BKIS), ktoré podujatie pripravuje so samosprávou hlavného mesta. Jeho súčasťou je však viac ako 70 spolutvorcov a organizátorov jednotlivých kultúrnych projektov. Kultúrne leto bude tvoriť takmer 20 festivalov a zúčastnia sa ho aj zahraniční účinkujúci z 33 krajín.

Od júna až do septembra

Podujatie i letnú sezónu v Bratislave slávnostne otvorí 26. júna na Hlavnom námestí Viva Musica! festival. Diváci môžu v rámci neho zažiť viacerých významných operných spevákov, inštrumentálnych sólistov či hercov. Viva Musica! potrvá do konca augusta a najväčším lákadlom festivalu je tento rok americký hudobný skladateľ Philip Glass.

Návštevníci majú možnosť vybrať si z programov pre deti, dospelých i seniorov, ktoré si môžu pozrieť a vypočuť na scénach rozmiestnených po celom meste. Vychutnať si môžu napríklad koncertné utorky na červenom koberci pri Dóme sv. Martina v rámci cyklu World Music pri Dóme.

Taktiež navštíviť rozprávkový festival Kde bolo, tam bolo, Medzinárodný mládežnícky hudobný festival I a II, vypočuť si tóny klasickej hudby, jazzu a country na festivale Music Square alebo zažiť výnimočnú atmosféru Hudby na Dunaji.

Bratislava ponúkne verejnosti aj jedinečnú výstavu Videl som všetky kostoly Slovenska, netradičnú módnu prehliadku, kultúrne leto v Letnej čitárni U červeného raka či tanečné podujatia Latino Show a Bratislava Tango Party.

K vrcholom Kultúrneho leta bude 6. septembra patriť slávnostná korunovačná omša so spomienkou na 452. výročie prvých panovníkov Bratislavy Maximiliána II. a jeho manželky Márie Španielskej v Dóme sv. Martina. V tom čase bude v hlavnom meste prebiehať aj najväčší mestských festival remesiel Dni majstrov ÚĽUV.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM