Kultúra Kultúra

Festival Hudba Modre spestrí autorské čítanie spisovateľky V. Šikulovej

Tradičný letný festival Hudba Modre sa uskutoční 19. až 21. augusta v Nemeckom evanjelickom kostole v Modre.

Ilustračný obrázok k článku Festival Hudba Modre spestrí autorské čítanie spisovateľky V. Šikulovej
Zdroj: Facebook

Jedenásty ročník festivalu jazzu a komornej hudby prinesie počas troch dní štyri koncerty. „Úvodný piatkový koncert o 20.00 hodine bude opäť jazzový. Nemecký evanjelický kostol rozozvučí jedno z najznámejších súčasných jazzových zoskupení na Slovensku – Nothing But Swing Trio, ktoré sa svojím prejavom jasne hlási k odkazu velikánov jazzovej histórie,“ uviedla Marcela Kvetková z Kultúrneho centra Modra.

„Trio prijíma aj vplyvy vážnej hudby, etnického folklóru a moderného jazzu pri tvorbe vlastných kompozícií aj pri aranžovaní a interpretácii už jestvujúcich skladieb a štandardov,“ doplnila Marcela Kvetková.

Koncert žiakov a pedagógov

Sobotný program začne o 17.00 hodine koncertom žiakov a pedagógov modranskej Základnej umeleckej školy a ich hostí. O dve hodiny neskôr sa predstaví Moyzesovo kvarteto so sopranistkou Evou Šuškovou. Koncert doplní autorské čítanie spisovateľky Veroniky Šikulovej.

„Eva Šušková sa v ostatných rokoch profiluje ako výrazná osobnosť komorného koncertného umeleckého života. Má široký repertoár, pričom odborná kritika najviac vyzdvihuje jej interpretačný vklad v dielach klasikov 20. storočia. Je zanietenou propagátorkou slovenskej hudby a vďaka úzkej spolupráci s viacerými skladateľmi sa stala vyhľadávanou interpretkou nových diel,“ dodáva Kvetková.

Festival ukončia nedeľným koncertom hudobníci z Bergerovho tria. Ich kultivované tóny doplní hrou na saxofón poľský hudobník Ryszard Žoledziewski, ktorý je uznávaným sólovým i orchestrálnym hráčom. Súbežne s koncertnou činnosťou sa venuje aj pedagogickej práci a výskumu v oblasti hudby. Okrem klasických diel sa špecializuje na interpretáciu súčasnej hudby a je autorom niekoľkých publikácií o inovatívnych saxofónových technikách.

Čítajte aj: Ani počas týždňa sa nudiť nebudete. Lákadlom je určite aj koncert Petra Lipu

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM