Maros Palesch Kultúra

Festival adventných a vianočných piesní

Spevácke zbory z 23 krajín z rôznych častí sveta vystúpia počas 5. ročníka Medzinárodného festivalu adventnej a vianočnej hudby v dňoch 2.- 5. decembra v Jezuitskom kostole v Bratislave.

„Na otváracom koncerte vo štvrtok (2.12.) budú od 19.00 h účinkovať vynikajúce spevácke zbory zo Singapúru, Južnej Afriky, Švédska, Ruska a ďalších krajín,“ avizuje Milan Kolena, umelecký riaditeľ hudobnej agentúry Bratislava Music Agency, ktorá je organizátorom festivalu.

Ako ďalej informoval, účinkovať budú viaceré zbory z Českej republiky, Slovenska, ako aj hostia z Nórska, Fínska, Maďarska, Slovinska či Chorvátska. Slovenskú republiku budú na festivale reprezentovať spevácke zbory z Močenka, Trnavy a ďalšie. V piatok 3. decembra predpoludním sa v Primaciálnom paláci začne súťaž zúčastnených zborov.

Bratislava Music Agency organizuje aj ďalšie známe hudobné festivaly na Slovensku, ako sú Slovakia Cantat (v apríli), Musica Sacra Bratislava (v máji), Medzinárodný mládežnícky festival (v júli), Medzinárodný festival gregoriánskeho chorálu v Bratislave (v októbri) a ďalšie.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM